Én jobban szeretem a szőrös állatokat, mert azokat lehet simogatni, szeretgetni, de egy hüllőt nem. Nagyon akartam teknőst egyszer, vettem is, de nagyon megbántam...Nem ajánlom senkinek!
2012. nov. 8. 19:10
miért bántad meg a teknőst ?
2012. nov. 8. 19:15
3/11 A kérdező kommentje:
igen én is jobban kedvelem a szőrösöket, de gondoltam lehet h valaki rátud venni és valami megfog abban amit ír!köszönöm várom a többi választ
törpehörcsög vagy tengerimalac. a tengerimalac nagyon szerethető és érdekesebb mint a höri vagy a nyúl. :D
2012. nov. 8. 20:08
hörcsög ?
tengeri malac ? :D
2012. nov. 8. 20:09
6/11 A kérdező kommentje:
köszönöm
ha lehet valami adatokat a tartásáról írjatok léci meg h mennyi lenne havonta ua- ez tartozik azokra amiket írtam fenn a görény,csincsilla,teknős... adatokat KÖSZÖNÖM
Koskoromban volt két darab vörös fülű ékszerteknősünk (ma már tilos ilyen fajtájú tekit venni) közösen a tesómmal. Én nem bántam meg, szerintem nagyon aranyosak voltak, mindig élvezettel figyelte, hogy mit csinálnak, mi etettük őket és tisztítottuk az akváriumot. Simogatni tény, hogy nem lehet őket, de a megfigyelésük és a gondozásuk is örömet okozott.
Papagájról, egyéb madarakról: ha szeretnéd, hogy esetenként rászálljon/üljön a kezedre, hagyja magát simizni, akkor kézzel neveltet érdemes venni tenyésztőtől, mert ők hozzá vannak szokva az ember közelségéhez. De a madarak sem igénylik annyira a testi érintkezést.
Ha simogatós, szőrös állatot szeretnél, akkor a hörin és tengerimalacon kívül van pl. degu, vagy törpesün (mondjuk az utóbbit annyira nem kellemes simogatni).
2012. nov. 9. 09:26
Nekem két tengerimalacom van, ajánlom neked, a nyúl ketrec pont jó neki is, a tartása olcsó, apukám 500 literes forgácsot szokott venni 4000-ért, és ennyi fél évig elég:) szinte sosem harapnak, ha jó helyről veszed őket, és nagyon édesek amikor rákezdenek sípolni, ezzel jelzik hogy kaját kérnek:)
2012. nov. 9. 17:02
9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm én is gondolkodtam rajta pont tegnap láttam eggyet ami a gazdija vállán utazott :)
10/11 anonim válasza:
Szerintem papagájt vegyél, amit meg tudsz tanítani beszélni. Nagyon aranyosak. Nekem volt. Ki lehet engedni a lakásban, és a kezedből is eszik ah szeretnéd. És amikor beszélni tanítód szerintem tök jó, mert bármelyik pillanatban kimondhat egy szót. (mint egy kisbaba :) ) Ha szereted a hüllőket vegyél gőtét!! Nagyon aranyos és szép. Ki is tudod venni, nem harapp vagy ilyenek, a teknős viszont igen!!
2012. nov. 12. 21:08
Kapcsolódó kérdések: