Milyen állatom legyen?
Ha barátságos, okos, és simogatható rágcsálót szeretnél, mindenképp a degut javaslom! Nem nehéz beszerezni, ma már egyre többen tartanak. Én nekem az évek során volt 3 is, sajnos mára mindegyikük elhalálozott (átlag 5 évig élnek).
Tapasztalatból tudom, hogy mindegyik nagyon könnyen megszelídíthető, sőt, ők mennek oda hozzád, hogy simogasd meg őket :) ha bedugod az ujjad, odadörgöli a nyakát, felemeli a mellső lábát, és oldalra fordul, hogy könnyebben hozzá férhess. Persze nem hálátlan a kis dög, cserébe finoman megrágcsál :) Mindenképp őt tartom a legaranyosabb, és a legemberszeretőbb rágcsálók közül.
Ha ez mellett döntesz, akkor javaslom, hogy egy darabot vegyél, ne többet. A "magányos" állat sokkal jobban kötődik a gazdájához, mint ha párban lennének. Ne higgy azoknak a leírásoknak, miszerint majd depressziós lesz, ez nem igaz. Az enyém állandóan énekelt magában és jól érezte magát...
De arra figyelj, hogy törődést igényelnek!
Én meg az igényeid alapján egy 15 cm-es plüssállatot, és most nem viccelek!
Nem csak a méret meg a simogathatóság kell, hogy szempont legyen.Hol vannak az ő igényei? Én önzetlen, állatbarát ember inkább így tenném fel a kérdést. Melyik, vagy milyen háziállatnak tudnék jó gazdája lenni, ha xy körülményeket tudok neki biztosítani?
Szia!
szerintem is jó egy tengerimalac, vagy egy hörcsög, de rajtuk kevésbé látod hogy szeretnek, és kevesebb szeretet tudsz nekik adni, mint egy nagyobb testű állatnak.
Nekem csak hörijeim voltak, de azokkal is lehet törődni.
Most egy bolognese kutyám van, kicsi, magassága 30cm, fehér, nagy szemek.... :) tanitható, okos, fontos, hogy nem szeret egyedül lenni, de sokszor nekem is otthon kell hagynom.kitűnő társ, és nagyon tud szeretni! Nézz utána! én mindenképpen ilyesmit ajánlanék neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!