Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Itt mindenki rossz gazda?

Itt mindenki rossz gazda?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre,hogy szinte mindenki kap minimum egy olyan választ ,hogy azt ne így csináld ne úgy csináld, meg te hülye persze hogy ez van meg az ezen változtass stb...szerintem ez annyira idegesítő.

Pl. ha kiírom,hogy miért ugat a kutyám akkor nem azt írják ,hogy azért mert ez a dolga hanem hogy azért mert rossz gazda vagy nem te vagy a falkavezér téged ugat, le kell szoktatni mert utána harapni fog meg ilyenek vannak (jó ez túlzás,de ez a szint)

Ki az aki olyan hű de jó gazda?Mert szerintem én is bárkinek beletudnék kötni az állatának a viselkedésébe, itt állatokról van szó nem emberekről,nem robotokról bármit is teszünk sosem fognak úgy viselkedni hogy az maximálisan megfeleljen az emberi normáknak.

Sok válaszolóról nekem az a benyomásom,hogy mentalistának vagy kriminálpszichológusnak képzeli magát aki mindenből kifejt valami rohadt nagy baromságot és okosnak képzelni magát.

A lényeg az,hogy bármilyen kérdést ír ki az ember egy "segítőkész" válasz mindig azt sugallja,hogy hülye vagy.

2012. okt. 7. 14:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Egyetértek. Néhányan nagyon okosnak gondolják magukat, közben meg olyan hülyeségeket írnak hogy csak lesek. Sztem sem kel5l túlzásba esni aki megteheti pl hogy jó minőségű tápot ad a kutyájának meg minden az ok, de ha valaki már nem ilyen tehetős az ne is vegyen kutyát.
2012. okt. 7. 14:53
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, ez a csak jó minőségű táp duma is elég idegesítő.

Meg még annyi minden van, amit állandóan hajszol a sok vadbarom, hogy szerintem nem is érdemes az állatok kategóriába kérdést kiírni mert csak provokálják az embert és nem segítenek az esetek többségében.

2012. okt. 7. 15:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Én néha egyetértek, hogy valaki csak akkor vállaljon kutyát, ha tud róla gondoskodni élete végéig. Viszont ha csak a tehetősöknek lehetne kutyájuk, akkor még több gazdátlan állat lenne, mert azért a szaporulatot teljesen megakadályozni úgysem lehet. Ha egy átlag ember kihoz pl. menhelyről egy kutyát, de nem super prémium táppal eteti, attól még annak a kutyának lehet boldog élete.
2012. okt. 7. 15:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Vannak akik tényleg túlzásba esnek. Meg vannak akik csak okosnak képzelik maguknak és írnak olyan baromságot hogy az ember az állat keresgéli...

De azért azt lássuk be hogy mi állattartás szempontjából eléggé le vagyunk még maradva és vannak akik azoknak a normáknak megfelelően ír amit külföldön teljesen normálisnak, magától értetődőnek tartanak( pl kutyát csak akkor tart az ember ha TÉNYLEG van rá kerete).

Őszintén szerintem tényleg csak az tartson kutyát aki megteheti hogy jó minőségű táppal eteti és ha ne adj Isten baj van akkor tudja fizetni az állatorvos kiadásokat. Csak nálunk még nagyon él az a tudat hogy a kutya az csak van , jó neki a Tescos kaja meg a kert.

Engem az jobban idegesít hogy egyes elvakult emberek minden kérdéshez ami kutyavásárlással , fajta választással kapcsolatos hogy jó neki a menhelyi is ott biztos találnak ilyet. Szerintem aki akar úgyis onnan választ kutyát aki meg nem akar az egy ajánlástól nem fogja meggondolni magát.

Tegnap konkrétan le érzéketleneztek itt egy kérdezőt aki fajtatiszta macskát akar és nem kóbort befogadni. Na szerintem ez a felháborító..

Tehát mindig lesznek olyanok akik máshogy képzelik el a jó állattartást és látatlanul is megtudják(próbálják) mondani hogy mit csinálsz rosszul , miért vagy hüly@ . Ezeket le kell sz@rni és csak a reális válaszokat megfogadni. Különben az embert jól fel tudják húzni..:D

2012. okt. 7. 15:19
 5/7 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem erről van szó. Ha valaki ideir, hogy gond van a kutya viselkedésével, akkor nyilván valami nem jól működik, és ebben mindig a gazda a hibás. A te példádnál maradva, valószinűleg akkor irsz ide, ha a kutyád sokat, indokolatlanul ugat. Márpedig az nem a dolga. Ha erre azt válaszolják, hogy valamit nem jól csinálsz, akkor azon nem megsértődni kell, hanem vagy megpróbálsz változtatni, vagy elfogadod, hogy a kutyád továbbra is sokat fog ugatni. Én is kértem már itt segitséget, és a kapott válaszok bizony nem egyeztek azzal, amit én a kutya neveléséről gondoltam, de kipróbáltam, és működött. Azóta az akkori segitők válaszait most is figyelmesen olvasom, sok hasznos ismeretet kaptam. Ja, és az én kutyám is menhelyi, és nem prémium táppal etetem.
2012. okt. 7. 15:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Ugye??Nekem is nagyon sok ilyen provokáló válasz jön!Igaz én a vadállatok kategóriába vagyok..De azér nekem is jönnekk az olyan válaszok hogy grrr,legszivesebben ilyenkor nyakon vágnám lapáttal....Mint pl:Volt eggy kérdésem a rókákról (csak kiváncsi voltam hogy ki milyen tapasztalatot tud róluk),erre elkezdtek oltogatni hogy hú de nem értek hozzá,meg a google a barátod te h@lye,és eggy olyan kis idegesítõ 13 éves panel lakó (ezzel nem az összes panel lakót akarom sérteni,akinek nem inge ne vegye magára) kezdett el vitatkozni velem hogy ostoba vagyok hozzá!Hát komolyan mondom eggy átlagoz tél alatt több rókát látok mint õ eggy élet alatt.De attól függetlenül mondja hogy hülye vagyok hozzá.
2012. okt. 8. 16:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Én meg már úgy vagyok vele, hogy manapság amilyen szemét világban élünk, rengeteg állatkínzásról hallani, szóval inkább annak is örülök, ha egy kutyának van hol laknia, van mit ennie és szeretik. Nekem ennyi bőven elég, de annak még jobban örülök ha azt látom, hogy legalább annyira törődik a kutyájával, mint más a gyerekével. Inkább essen valaki túlzásba, vegyen meg mindenféle hülyeséget a kutyájának, mint hogy éheztesse vagy kidobja. Persze ez nem azt jelenti, hogy van joga megszólni más ebtartót, aki nem ilyen keretek közt tartja a kutyáját.
2012. okt. 9. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!