SEGÍTSETEK! Hogyan tudom rávenni vágtára?
A lovat te lovagoltad be vagy belovagoltan vetted? Ki lovagolta be? (pl láttam már olyat hobbilovasoknál, akik saját maguknak lovagoltak be lovat, hogy csak a saját segítségére reagál a ló, arra, amit "iskolában tanítanak" nem), tehát ha te nem tudod az előző gazdinak mire ugrott vágtába akkor lehet h azért nem megy.
Másrészt nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem igazán uralod azt a lovat, vagyis azt csinál, amit ő akar, te meg ráhagyod. Nem tisztel vagy nem bízik benned, ezen nagyon sok meló van, így leírni nem lehet, tapasztalt edzővel beszéljétek meg a dolgot.
Lehet, hogy gyengén vagy rosszul adod a segítségeket, a pacc nem tudja értelmezni.
Többen mentek ki terepezni? Ha a másik ló beugrik vágtába a te lovad akkor sem reagál a segítségre, nem vált át?
Én nem egy lovat lovagoltam be , és készítettem fel , de nálam ilyen gond soha nem volt!
Nem lehet hogy ügető ló? És nehezen tud vágtába ugrani??
Mivel a nevében is benne van ügető!
Ez is lehet egy ok!
Tessék határozott lenni , és nem félni semmi képen tőle , te vagy a lovas , neked kell diktálnod a tempót ne hagyd hogy a ló irányítson téged.
Ügetésnél jól beleülsz a nyeregbe , nem emelkedsz majd mindkét lábbal a ló oldalát nyomod erősen hogy érezze , ha erre nem ugrik be használj pálcát, és biztasd , vágta stb...
Én ezt a teknikát használom 7 éve !
Makacs fajta ló nincsen,csak gyenge ember.
Ha eddig nem engedted vágtázni,nem meglepő,hogy nem tette.
Tiltottad valamitől,majd egyszercsak eszedbe jut,hogy ezentúl az eddig tilos dolgot várod el tőle,ettől a nemzetközi szintű klasszis ló is zavarba jönne.
Legyél következetesebb,és néha kérj meg magadnál jobb lovast(ne csak saját elmondása szerint legyen az!)hogy lovagolja át kicsit a lovadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!