Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen rovar lehet a szobámban...

Milyen rovar lehet a szobámban? SEGÍTSETEK KÉRLEK! 2.

Figyelt kérdés

[link]

Már egyszer kiírtam ezt a kérdést, de sikerült le is fényképeznem. Köszönöm az eddigi válaszokat is.

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__egyeb-kerdesek__12629..

2010. nov. 2. 10:19
 1/8 anonim ***** válasza:
fülbemászó
2010. nov. 2. 10:49
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ezüstös pikkelyke. Abból kiindulva, hogy előre és hátra is 3-3 nagy csápja (vagy mije) van. Én szeretem, nem bánt :)

Viszont én most találtam egy LÉNYT a falon, vékony test, előre-hátra két-két hosszú csáp, és rengeteg, hosszú láb, hátrafelé egyre hosszabbak... még ilyet az életben nem láttam. :)

2010. nov. 2. 14:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Ezüstös pikkelyke. Nem bánt, szerves törmelékkel táplálkozik. Azaz lehullott bőrdarabkák, hajszálak, stb.

Amit meg az előttem szóló látott, az pedig valamelyik pókszázlábú volt.

2010. nov. 2. 14:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Én ezt magamban füdőszoba bogárnak neveztem, mert eddig még csak ott találkoztam vele. Nem bánt, ne aggódj.
2010. nov. 2. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Tényleg, ez pikkelyke, az enyém meg pókszázlábú. Még jó, hogy nem öltem meg! Most olvasom, hogy megeszi e csótányt, szúnyogot (bár azt megnézném, hogy kapja el! :)).
2010. nov. 2. 14:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A pókszázlábú nagyon gyors, és sajnos elég fájdalmasat tud csípni, mert ellentétben a pókokkal, képes átszúrni az emberi bőrt.
2010. nov. 2. 17:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Ami nálad van azt ezüstös ősrovarnak is hívják, mert már a dinoszauruszok korában is élt. És egy példány akár 5évig is élhet.
2010. nov. 4. 00:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Tudom, már régi kérdés, de...

Ez valóban ezüstös pikkelyke! Van többféle változata is, nem mindig úgy néz ki, mint a képeken. Nálunk is előfordul többféle, de mégis mindegyik ezüstös pikkelyke. Az ország különböző részeiben is mások kicsit.

Viszont én úgy tudom, hogy tapétaragasztót, papírokat, könyveket rágcsálnak, nem pedig elhalt bőrt vagy ilyesmiket.

Azt viszont nem is tudtam, hogy a pókszázlábú veszélyes ránk ( a fájdalmas csípése miatt), jó, hogy az egyik válaszoló leírta, köszönöm! Pedig már kezdtem megkedvelni, hogy még a csótányokat is elkapja meg mindent, gondoltam megszüntetné itt a bogár problémát (bár rettentő ijesztőnek tűnik nekem). Na mindegy...

2012. máj. 7. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!