Az állatoknak is van logikájuk?
A logika a matematika része. Ahhoz meg nem konyítanak. de ha arra gondolsz, akkor igen képesek kitalálni egysmást, de ez fajfüggő.
Pl szerintem egy giliszta nem, de a varjak, papagájok, kutyák, delfinek, csimpánzok, ugrópókok biztosan
Logikájuk a dolgoknak van.
Az élőlényeknek logikai érzékük van.
Egy beszabadult egeret kíméletes módszerrel, gyilkolás nélkül akartam elkapni.
Kitettem neki többféle csapdát, egyikbe sem futott bele.
Csináltam egy csapóajtós befőttesüveget, lestem egész nap.
Az egér odament, bedugta a fejét aztán visszatolatott.
Miután látta hogy rázáródik az ajtó az üvegre, többet a közelébe se ment akármit raktam bele.
Szerencsre pont akkor kezdtem dobolni, így magától kiköltözött :D
A hörcsögöm 2 hét alatt megtanulta elmutogatni hogy mit szeretne, és őt is sokat figyeltem.
Mindig szeretett volna felmászni a szekrényre, nagyon cseles dolgokkal próbálkozott, a második polcig sikerült is felkapaszkodnia.
És ezek csak rágcsálók.
Úgy tudom, a delfineknél már bizonyították a logikus gondolkodást, ilyen kizárásos, meg egyéb elég összetett feladatokkal.
Ezeket a feladatokat speciálisan rakják össze olyanok, akik az agyi tevékenységet gondolkodást, kapcsolatokat stb. vizsgálják.
Nem értek hozzá annyira, bocs, hogy csak így a saját szavaimmal mondom el.
De pl az ok-okozati összefüggést, hogy mondjuk egy kutya leül, ezért kap jutalomfalatot, azt nem hiszem, hogy a logikus gondolkodás közé sorolják.
Meg a főemlősöknél, a családtagok közt a szociális tevékenységek, szövetségek, "politizálás" is elég komoly előre látó gondolkozást igényel.
Előző vagyok. Hát szerintem a falkába, (csordába, rajba stb) tömörülés pont nem logikai megfontolás alapján történik.
Ez evolúciós hagyomány, nem ők döntenek így, ebbe születnek bele.
Ezt tanulják meg a génjeikben van, mint a szardíniáknak.
Mondjuk egy összetettebb falkatámadás már érdekesebb dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!