Adhatok az állatkerti állatoknak bulátát?
A buláta csak csíráztatott búza tehát a növényevő állatoknak miért ártana?
Én szoktam vinni a papagájoknak napraforgómagot és szárított banánt a saját papagájaim magkeverékéből. És a napraforgóból a majmoknak is szoktam adni. Ez se hiszem hogy baj lenne.
Sok látogató ropival,keksszel,stb etet ami tényleg nem jó az állatoknak de az hogy csak zoo csemegét lehetne nekik adni kicsit túlzás szerintem.
Az amit az állatok a látogatóktól kapnak csemegének,nasinak is mondható,felfogható. Tehát a kiegyensúlyozott táplálást megkapják a gondozóktól a látogatóktól pedig úgymond kiegészítő kaját,csemegét kapnak.
Figyelek a papagájaim étrendjére de gyakran van hogy pl számítógépezés közben eszembe jut hogy mi lenne ha xy adnék nekik mert már régen kaptak vagy kíváncsi vagyok ízlik-e nekik. Ez a plusz kaja náluk a csemege,nem része a szokásos étrendjüknek.
Tehát ez a hirtelen jött,nem szokásos kaja ugyanolyan nekik mint az állatkerti állatoknak a látogatóktól kapott kaja. Nem része a fő,alap étrendnek hanem csak nasi,finomság.(szerintem)
csak a mennyiseg nem mindegy. Gondolj bele ha mondjuk egy kisgyerek csak minden jarokelotol aki elmegy a haz elott csak egy negyed kocka csokit kapna. Estere tobb tabla csokit elfogyasztana.
Az allatok nem mondjak azt, hogy koszonom jol laktam hanem megeszik a frissen talalt taplalekot.
Igy sokszor joval tobbet mint amennyit kellene ami elhizashoz, belgyulladashoz vezet es az allat puszrulasat is okozhatja.
Arrol nem beszelve hogy mennyi betegseget hordozhat az a kaja amit itthonrol hoztak vagy egy kisgyerek elozoleg a kezeben nyomorgatott.
Rengeteget. Eppen ezert semmilyen bemutatott allatot nem jo etetni barmennyire is szeretnenk. De ha mar errol nem tudunk lemondani akkor inkabb zoo csemege mint mas. Apro, nem minden allat eszi meg es bevetel az allatkertnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!