Méhek költöztek a kéménybe, mit tegyek?
Nagyából 1 hónap eltelt már amióta az első méhecskét észrevettem a házban. Azóta teljesen eltömöszölték a szellőzőt. No de, hogy világosabb legyen :
-A házunk olyan 10-11 méter magas épület.
-A méhek jól érzik magukat, ergó elég nagy kaptárt készítettek ahhoz, hogy a szellőző átjárhatatlan a levegő számára.
-A kéménybe "fészkeltek" (a szellőző a kéményben van azaz egy nagyobb tégla építmény a ház tetején).
- A tűzoltók nem foglalkoznak "állatmentéssel" január 1. óta.
- A kéményseprők sem vállalnak ilyesmit mert a szellőző nem érdekli Őket.
- Kifüstölni nem tudom mert elszáll mellettük, no meg már nincs szellőzés.
- Hozzáférni nem tudok a kaptárhoz mert a "kémény" 1-1,5 méteres.
Nagyon szépen kérlek Titeket segítetek!
(Elnézést a fogalmazásért, nem vagyok építész).
A tűzoltók nem foglalkoznak vele?
Ez tuti? Ilyesmihez mindig őket kellett hívni.
Én is hallottam, róla, hogy tűzoltók már nem foglalkoznak állatmentéssel, mert sok pénz elmegy a kiszállás miatt.
Lehet méhésszel kéne felvenni a kapcsolatot, hiszen ő ért a legjobban a méhekkel, hátha betudja fogni, bár elég a királynőt, mert a többi megy utána.
A méhész leszedi. De a tűzoltóknak se állatot menteni kellene kijönniük, hanem állatot irtani... (Bár nem tudom, hogy a méh védett-e.)
Az biztos, hogy én nem bírnám ki épp ésszel, ha a házamba méh költözne. :S
Egyébként érdekes a kérdés, ugyanis.
Én allergiás vagyok a méhekre, tehát ha hozzám beköltözne egy sereg méh, akkor a tűzoltóknak nem állatokat kéne menteniük, hanem engem...
"- Kifüstölni nem tudom mert elszáll mellettük, no meg már nincs szellőzés."
1. Örülsz, hogy beporozzák a virágokat, kiraksz egy méh itatót a kertbe.
2. Nem örülsz.
Alulról felülről füstölés.
Ha elkábultak a méhek és harcképtelenek, akkor:
- Egy láncra kötött súlyos tárggyal szétütöd a kaptárt
- Vagy kibontod a kürtő oldalát, és úgy semmisíted meg a fészket /ez a nehezebb út/.
- Vagy ütsz egy lyukat a kaptáron azután petróleumos ronggyal kiégeted a kaptárt. Párás hűvös időben, nem kánikulában. Ki ne gyújtsd a házat.
a katasztrófavédelem honlapján megyékre lebontva megvan a méhrajbefogással foglalkozó méhészek telefonszáma.
kár hogy a kérdező nem tett fel képet azokról a kéménybeli méhekről,mert nekem erős a gyanum hogy azok nem is méhek.
a kérdező irta hogy "először megjelent egy". nos ha méhraj költözik be valahova ott nem egy,hanem sok méh jelenik meg,ahogy kiépül a fészek,stb a kijárón nagy a forgalom,gyűjtő,vizhordóméhek stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!