Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Észere vettem, hogy a patkányo...

Észere vettem, hogy a patkányok be költöztek a farakásba. Van egy házi nyulam ami egy stabil ketrecben van, de félek, hogy bejutnak. Veszélyt jelen a patkány a nyulamra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy veszélyt jelent a nyulamra a patkány? És hogy lehet a legegyszerűbben ki írtani a farakásból?

2010. nov. 7. 11:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Egészen komoly veszélyt jelent!Képes lerágni a kisnyuszkák lábát a taposórácson bedugva a fejét!

Lehet Gazdaboltban kapni zselés patkánymérget amit sem a tyukok sem más háziállatok nem esznek meg.Olyan helyre ahol föltehetően mászkál a patkány-pl.nyulól teteje --rakjál ki a méregből két zacskót és egész addig pótold mig látod hogy elhordják.Ezzel az egereket is meggyéritheted jelentős mértékben!

2010. nov. 7. 11:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is tartok nyulakat, és volt, hogy megölte az újszülött kis nyuszikat! Én a görényemmel, és a két kotorékkutyummal irtottam ki őket, a ládák alatt, és a földben üregekben éltek, ahonnan a görénynek egyszerű volt megölni, kihordani őket, ami meg kimenekült, az a kutyákkal került szembe :)

A felnőtt nyulakat is megtámadták,és megharapták.

2010. nov. 7. 12:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Mis is görénnyel meg kutyával,kicsit furcsa is volt amikor a Yorkshire terrier nekiment a kimenekülő patinak....

Csapda meg méreg,illetve a fent említett állatok (nem feltétlen yorshire :-))

2010. nov. 7. 18:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsokat!

1hónapja tesszük ki a mérgeket eég erőseket...:(

És mindig el szoktak fogyni..

De nem látunk semmi döglött egeret,patit.

2010. nov. 22. 20:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy azért, mert haláluk előtt "elbújtak". Vagy megette valami más állat a tetemet.
2012. aug. 17. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!