Melyik a jobb ló a telivér vagy a fríz?
Figyelt kérdés
Nem tudok dönteni melyik kell lenne jobb versenyre menni?2009. júl. 13. 15:27
1/11 anonim válasza:
Versenyre szerintem inkább a telivér,de személy szerint nekem a fríz a kedvencem.
2/11 A kérdező kommentje:
nekem is a fríz de ezt a versen fogadásból van és 5kmvágta oda vissza utána meg ugratás és nem tok dönteni
2009. júl. 13. 15:32
3/11 anonim válasza:
Attól függ milyen verseny. Angol telivérrel szoktak ugratni, de nem kifejezetten ugró ló és gyakran agyalósak. A frízek elég makacs lovak hírében állnak, viszont akciós mozgásuk miatt remek díjlovak. Mivel tömegesebb fajta ugratni nem nagyon szoktak vele.
Ha ugratásról van szó akkor, inkább egy sportlovat vagy kisbérit vennék, vagy egy shagya-t mert azokkal ugratni és díjlovagolni is lehet, esetleg elindulni egy két távlovas versenyen. Díjlovagláshoz esetleg még a lipicait tudnám ajánlani.
4/11 anonim válasza:
Ha ilyen versenyről van szó akkor inkább telivér. (előző voltam)
5/11 anonim válasza:
ugratáshoz a telivért javaslom.... de irigyellek, hogy neked ez a legnagyobb gondod :( én bármilyen félvér lovat elfogadnék otthonra hobbi célra, de még arra sincs pénzem...egyszer majd díjlovagolni szeretnék versenyszerűen, a fríz is inkább ehhez a versenyszámhoz illik...viszont, ha távversenyeztek is(ugye írtad az 5 km-et), akkor az arab telivér lenne a legjobb mert a távversenyeken az szerepel a legjobban...viszont ugratni nem tudnak olyan jól mint az angol telivérek
6/11 anonim válasza:
mindenképpen a telivért javaslom... Nekem 2 telivérem van és száguldnak mint állat:)
Frízt és lovagoltam már de közelébe nem ér a telivéreknek :)
A fríz gyönyörű kecses állat, de nem versenyló véleményem szerint :)
7/11 anonim válasza:
Ugratni frízzel nem szoktak, bár telivérrel sem nagyon. Inkább vegyél egy jó melegvérűt, amelyik mind galoppra, mind ugrásra alkalmas.
8/11 anonim válasza:
Úgy látom ez egy egyszeri verseny lesz. Én a telivért választanám, mert gyorsabb, mint a fríz. Lovagoljatok ésszel, remélem nyersz.
9/11 anonim válasza:
Telivér,de ne arab,hanem angol.Az arabbal inkább küllemre járhatsz.Mivel a frízek olyan izmosak,és "jól néznek ki" voltázsolni és küllemversenyekre szoktak velük járni.Mindegy,szóvalmindenképp telivér,és legyen angol! :D
10/11 anonim válasza:
Nekem van tobb lovam is (Angol teliver , Arab teliver, Shagya arab, Friz, Andaluz, Haflingi, Fjord, Appaloosa, Pinto, Quarter Horse, Paint Horse, Torpe Shetlandy poni, Anglo-arab, Akhal-tekini). Szoval ha szerintem a Friz es az Angol teliver kozul kell valasztani akkor mindenkeppen ilyen versenyre az Angol telivert valaszd. Mivel azert egy Friz nincsen olyan gyors mint egy Angol teliver. En nekem van tobb Frizem es tobb Angol teliverek is. Hat en 2-vel melle nyultam , ok eleg ideges tipusok, de a tobbi Angol teliverem nagyon jo kis lovak, de a Frizek nem makacsok, nagyon is szorgalmas, es mindig megteszik a toluk telhetot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!