Az angol telivér milyen sportágakra jó? :$
Ez nem igaz!
Pl.a military sportban az olimpiákon és nagy nemzetközi versenyeken is a lovak nagy része telivér.
Sok egyed eredményes díjugratásban is.
Az angol telivér a tipikus military (cross country)ló, mert nagyon nagy a kitartása, olimpián ebben a versenyszámban szinte nem is látsz más fajtát, az se igaz hogy díjugratásban csak alacsony szinten (az én angol telivérem 145cm-es pályán simán közlekedett), bár ebben a versenyszámban a német és holland sportlovak a legjobbak.
Díjlovaglásra nem igazán alkalmas, a külleme miatt, de pl a cross county 1. napján ez kötelező, és egész szépen meg tudnak mozdulni (szerintem bármelyik angol telivér L szintig könnyen kiképezhető). A kedvenc lófajtám, imádom, hogy olyan menős, benne van a sebesség.
Egy angol telivér tulajdonos
Ja,azért használják őket a lovasiskolák 95%-ában béna bérlovasok alá,mert idegbetegek :)
Végigjártam Magyarország lovardáit,és nagy részükben legalább 1 telivér mindig volt osztálylovaglásra vagy túrára.
És igen,a pályáról lekerült tisztavérű angol telivérek sikeresek a militaryban,nézd meg pl.a Tuska család telivéreit vagy épp Mayenne nevű pejt,akit konkrétan én is láttam a galoppon versenyezni.
Több évig foglalkoztam hivatásszeren telivérekkel,és állíthatom,hogy semmivel sem rosszabbak a többi lófajtánál,sőt!
Kezelhetőséggel sincs probléma,olyan "lovasok"szoktak panaszkodni rájuk,akik tudás nélkül vesznek telivért,és hetente egyszer ülnek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!