Nem fognak kinevetni vagy régimódinak tartani?
Figyelt kérdés
Azt olvastam egy régebbi könyvben, hogy a havanese nevű kutyus nevét mondhatjuk havannai pincsinek is, a bolognese-t pedig bolognai pincsinek. Ha így használom, mert ez a megnevezés jobban tetszik, az nem lesz gáz?2009. júl. 6. 20:34
1/6 anonim válasza:
Én úgy látom kezd divatba jönni a magyarítás, bár néha a csak poénszinten.
Mindenesetre jelzi, hogy az embereknek elege van abból, hogy egyre töb dolgot nevezünk "külföldiül".
Szóval csak bátran, nem régimódi hanem posztmodern. :)
2/6 anonim válasza:
Én havannai kicsi kutyának hívom. A pincsit viszont nem értem. Semmi köze nincs a bichonoknak a pincsikhez. Ráadásul a pincsi mitől magyarabb, mint a havanese? Ennyi erővel akár hívhatnánk az agárokat is kopóknak.
3/6 A kérdező kommentje:
nem tudom, miért szerepelt így a könyvben.
lehet, hogy azért, mert pl. a pekingi pincsihez hasonló arcformájuk van.
2009. júl. 7. 14:29
4/6 anonim válasza:
szia ejtsd: bison havanyéze és bison bolonyéze:) így helyes
5/6 StephanieXx válasza:
NE nevezd pincsinek szerintem...
6/6 StephanieXx válasza:
01:00vagyok...ha egy "bison havanese"-t lepincsizel,akkor attól tartok enyhén mosolyagnának az emberek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!