Miért tartanak egyesek madárpókokat a panelben? Miért nem gondolnak a pókfóbiás emberekre?
Szerintem senki nem tartja a madárpókját a te lakásodban.
A pókfóbiát lehet kezelni, Te pedig nemtudod,hogy allergiás vagy-e rá,mert még nem csípett meg.
(Egyébként szép kis depis pár lehettek)
Neked van egy lakásod. Ott él a skizofrén feleséged, meg te a "pókallergiáddal". Beleszól bárki is az életedbe? Mondták már, hogy költöztesd el a feleséged, mert a szomszéd nem bírja a beteg embereket? Nem.
Mivel a pókot gondolom a SAJÁT lakásában tartja, semmi közöd hozzá. Valószínűleg aki ilyen állatot tart, az tud rá vigyázni, és ellátja megfelelően. Nem csak te élsz abban a házban, úgyhogy alkalmazkodj. Ja bocsi, ehhez még alkalmazkodni sem kell, mivel nem találkozol vele!
Én allergiás vagyok a kutyaszőrre, és mégsem jelentem föl a szomszédot, meg nem gondolom, hogy a kutya az állatkertbe való csak.
Ráadásul a történelemben kíváncsi volnék, hogy hány embert öltek meg a kutyák és hányat a madárpókok. (segítek, a pókok általi halálok erősen a 0-hoz közelítenek)
Vegyük sorra a tényeket:
-van egy szomszédot, aki madárpókot tart, ugyan mekkora sz esélye hogy terráriumából bármily módon kiszabadulva pont nálad köt ki?
-Honnan tudod, hogy allergiás vagy bármely madárpókfaj csípésére? Mindegyikük más-más méregmennyiséggel, kémiailag eltérő összetétellel rendelkezik, mely toxicitás ráadásul függ a pók életkorától, táplálásától, egészségi állapotától, nemétől -bár általában nőstényeket tartanak az emberek,- plusz a fajok agresszivitása is tág határok között mozog. És nem gondolom, hogy egy rendelőben vagy egy komplett pókfarmon összemarattad magad a legismertebb pókfajokkal, hogy megtudd, melyekre vagy allergiás és melyekre nem... A kereskedelemben kapható fajok túlnyomó többsége viszonylag ártalmatlan, marásuk nem eredményez azonnali szívleállásból, légzésbénulásból eredő halált... És hogy a szabadon eresztésükből sportot űznének a terraristák? Szerintem ez csak egy rémhír... Ha valaki pókokat tenyészt, akkor ezt nem azért teszi, hogy az utódoktól ilyen formán váljon meg. És egyáltalán mi értelme lenne? Hiszen a telet úgysem élnék túl... Egyszóval nem értem, miért aggódsz efféle irracionális dolgokon, a pókokkal kapcsolatban...
Hát itthon nem tartok pókot, mert félek tőlük, de az már hótra' nem érdekel, hogy a szomszéd milyen háziállatot tart, főleg, hogy a póknak se hangja se bűze.
Nem tudom téged miért zavar.
Na az már nagyon nem tetszene ha skizo lenne a szomszédom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!