Miért tartotok állatot? Elég drága és időigényes "mulatság" egy kutyáért előbb kelni később feküdni, macska nem túl kedves a terráriumos meg akváriumos állatokat meg végképp minek tartanak az emberek?
Nektek mitek van és minek?
Nekem van egy kaméleonom
*nekem van egy kaméleonom,de csak azért mert ajándékba kaptam és senkinek nem kellett az ismerőseim közül:)
Borzalmas,hogy mennyit kell vele törödni =(
Nem tudom,egy hüllő mennyire kötődhet a gazdájához,a macskák pedig amolyan,,én teszek szívességet,ha megsimogatsz"jószágok.Aranyosak,puhák,de a jellemük nem passzol hozzám.
A kutya viszont...Nélkülük lehet élni,de nem érdemes.Milliószor térül meg az az anyagi-és időráfordítás azzal,amennyi szeretetet,boldog pillanatot,nevetést és nagyszerű időtöltést nyújtanak.A gazdát egyetlen istenükként tisztelik,imádják,mindenütt a nyomodban vannak és amikor az embert ebben az önző világban sokszor már a barátai"is elhagyják,a kutya akkor is haláláig hűséges marad.Nemcsak gyönyörű állatok,de valóban az ember legjobb barátai.A rengeteg közös séta,a játék,a tanítás,s aki már tovább is megy,azoknak a kutyakiállítás,kutyás sportok(dog dancing,agility,stb)csodálatos hobbinak"fogható fel.
Azonkívül számomra alig van szebb,mint mikor azt látom visszatükröződni kutyáim teljesítményén,hogy igen,jól végeztem a dolgomat és sikeresen tanítottam meg nekik az adott dolgot,melyet ők örömmel teljesítenek.Egyfajta visszaigazolás ez,s bizonyítja,milyen intelligens állatok egyébként is,s milyen tökéletes összhangban képesek együttműködni a szeretett gazdival.
További kérdésedre:három mentett kutyám is van,gyönyörűek,egészségesek,tanulékonyak.A velük töltött időt pedig semmiért nem cserélném a világon.Azt hiszem,ezt minden kutyás jól tudja,kiváltképp,ahol családtag a kutya,akárcsak nálunk.Az önzetlen szeretetet nem lehet szavakkal kifejezni esetükben,érezni kell.
Ezen én is elgondolkodtam:
- van egy törpenyuszink. 7 éves, remekül érzi magát velünk. Mi kevésbé, zörög, dobog. Főleg éjszaka. DE szeretjük.
- van egy lhasa-apso kutyusunk. 4 éves, lusta mint a dög, kirándulni, sétálni nem tudunk vele, egész nap alszik. DE szeretjük.
- van egy sziámi cicánk. 1 éves, hiperaktív (főleg éjszaka), nagydumás. DE szeretjük.
Hát ezért.
nekem 2 tengerimalacom, 2 patkányom, 1 hörcsögöm és egy akváriumom van amiben 5 red cherry garni és 3 guppi van
ezeket én gondozom van még egy 16 éves tacsikeverékünk de a feladatokat megosztjuk nála
éshogy miéert mert nagyon sok szeretet adnak és ez 1000000000000000x megéri
Első sorban azért tartom amit tartok, mert mélységesen tisztelem és csodálom a természetet, a növényeket és az állatokat. Imádom figyelni, gondozni őket. Az olyan állatokat, mint például a kutya - az előbbieken felül - a kölcsönös odaadás és szeretet miatt is.
Ha te ezt nem tudod átérezni és megérteni, akkor nagyon sajnállak téged. Remélem az emberekben és a családodban azért megtalálod a boldogságot.
Kisgyerek korom óta gyűjtögetem, fogdosom össze a mindenféle bogarakat, pókokat. Világ életemben szerettem figyelni az életüket, szokásaikat.
Ma már egzotikus rovarokat, madárpókokat (is) tartok, hasonló indíttatásból.
(Ha nem kell a kaméleon, én szívesen venném :))
Sokkal jobb, kiegyensulyozottabb ember vagyok mikor leszallok a lorol, konnyebben elnevetem magam hulyeségeken ahelyett hogy felidegesitene, ez pedig a macskakanak hala, a kutyam meg tobbet tanitott menedzselésrol mint az osszes (draga) képzés ahova eddig elkuldtek, ezen kivul konnyebben de nem konyedebben hoznok dontéseket, az aranyhalaim meg gyonyoruek, még nem tudom mi minden csodalatosat hoznak a konyhara, de majd eszembe jut :)
Remélem ezzel valaoszoltam arra hogy minek, igaz csak pici szaazélakt mondtam el, hehh, par szoban: azért vannak mert sokkal szebb az életem veluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!