Léteznek homoszexuális és biszexuális állatok?
Az állatvilágban nem beszélhetünk olyan értelemben vett nemi identitásról, mint az embereknél.
De nagyon sok állatfajnál figyeltek meg homoszexuális viselkedést, vagyis azonos nemű egyedek közötti szexuális érintkezést:
Igen.
Olvastam már olyan történetet is, hogy egy azonos nemű pingvinpár keltett ki, és nevelt föl egy elhagyatott kispingvint
A szomszédban a lány kutya szerette volna "megrakni" a másik lány kutyát.
Bár én nem mondaék ilyen "emberi" jelzőket rájuk, szimpla eltévelyedés.
szia!
Sasoknál is előfordul, természetfilmben láttam. Főleg a hímeknél.
Nekem a tyúkjaim közt van egy, amelyik rendszeresen ciceréli a többit. :)
Konrad Lorenz is leírt hasonló viselkedésformákat ludak esetén:
"Homoszexuálisnak nevezzük a nőnek öltözött, kikent-kifent ifjoncot a mulatóban, de ugyanígy a görög mondabéli hőst is, jóllehet az előbbi viselkedésében és küllemében is idomulni igyekszik a másik nemhez, míg ez utóbbi, nagyszerű tettei révén, igazi csúcs férfi, s csak nemi aktivitásának objektumában tér el a normálistól. A mi „homoszexuális” gúnárjaink ez utóbbi kategóriába tartoznak. Tévelygéseik ráadásul „bocsánatosabbak” is, mint Akhilleuszé s Patrokloszé, hiszen a ludaknál a két nem alig különbözik egymástól. Ráadásul annyiban is kevésbé „állatias” a viselkedésük, hogy – szemben az emberi homoszexualitással – ők csak egészen kivételes esetekben kerítenek sort valamiféle pótcselekvésre vagy párzásra stb..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!