Milyen állatot ajánlanátok "osztályállatnak" és miért
pont azt?
Figyelt kérdés
9.esek vagyunk, és az ofő megengedte, hogy beszerezzünk egy osztályállatot. Már csak az a gond, hogy nem tudjuk eldönteni, mi legyen az. Halakat nem szeretnénk, mert azok uncsik ráadásul mi van, ha leverik az akváriumot? Valami kis rágcsálóra gondoltunk. Ötletek?
Ne írjon senki olyat, kérlek, hogy "nem való egy ilyen nektek" meg hogy "minek az egyáltalán". Felelősségteljesek vagyunk, tudjuk, hogy mivel jár, és rendesen gondját fogjuk viselni, akármi is legyen az.
20:07-esnek: törpehörcsögre gondoltam, nem a nagyra, és persze (mint mondtam) ez attól függ, hogy mekkora a ketrec. Ha egy kis kokcányi helyet adunk neki, persze, h nem várhatunk 3 hetet, de ha egy nagyobb ketrecben tartjuk, nem kell minden nmásnap takarítani. ismerőseimnek is van törpehörije, és ők azt mondták, h kéthetente szokták takarítani, van, mikor két és fél hétig is kibírják.
egyébként mindenkinek köszönöm a válaszokat! :)))
2012. febr. 18. 22:23
12/16 anonim válasza:
igen ha elég nagy a helye pl: 100x50x50-es terrárium akkor nem kell hetente.. akkor pl elég havonta vagy 2 havonta kitakarítani... nekem a hörim egy 180x40-esben lakik és kb 2 havonta takarítom:)
2012. febr. 19. 09:07
13/16 anonim válasza:
Ha nektek kellene a saját ürüléketekkel együtt élnetek hónapokig, nem így gondolnátok. Jobb ha tudjátok, hogy a keletkező ammónia nem száll felfelé, hanem alul gyűlik össze a ketrecben vagy terráriumban. A benne élő állat pedig már rég szenved a szagoktól, mikor ti még nem is érzitek büdösnek. Mindenképpen a rendszeres takarítás ajánlott. Hiszen szeretitek az állataitokat, nem? Fontos nektek, hogy jól érezze magát, nem? Ha tehernek érzitek az ápolásukat, akkor ne tartsatok semmit. Max. csótányt a pincében.
2012. febr. 19. 17:24
14/16 anonim válasza:
előző.. csak annyi hogy igen igaz persze..de nem kell az egész terráriumot kitakarítani... és mivel a hörcsögök áltralában csak 1 helyre végzik dolgukat ezért csak azt kell hetente kiszedni...és énis úgy csinálom van egy sarok a terráriumban ahol homok van és képzeld ő oda végzi dolgát és én azt hetente kiveszem
2012. febr. 19. 17:28
15/16 anonim válasza:
Hetente kiveszed. Szegény kisállat! Nem való ilyen nemtörődöm embernek semmiféle állat. A háziállatban pont a törődés a lényeg, ezért vesszük.
2012. febr. 20. 12:09
16/16 anonim válasza:
Tartsatok otthon állatot. Soha nem értettem minek kell közös? Mindenki kiveszi, nyomorgatja, szegénynek nagyon elege lenne. Ráadásul kiugorhat a kézből, leeshet, elszaladhat... megsérülhet. Viszont van egy ötletem. Fogadjatok egyet örökbe egy állatkertben pl. Nem nagy összeg, kb. amennyibe egy hörcsög is kerülne. És az állatkerti állat ketrece mellé kiírják az osztály nevét is. Legalább is Pécsen mindig kiírják, ki az örökbefogadó. Egy évre szól. Szerintem tök jó ötlet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!