Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen állatot ajánlanátok...

Milyen állatot ajánlanátok "osztályállatnak" és miért pont azt?

Figyelt kérdés

9.esek vagyunk, és az ofő megengedte, hogy beszerezzünk egy osztályállatot. Már csak az a gond, hogy nem tudjuk eldönteni, mi legyen az. Halakat nem szeretnénk, mert azok uncsik ráadásul mi van, ha leverik az akváriumot? Valami kis rágcsálóra gondoltunk. Ötletek?

Ne írjon senki olyat, kérlek, hogy "nem való egy ilyen nektek" meg hogy "minek az egyáltalán". Felelősségteljesek vagyunk, tudjuk, hogy mivel jár, és rendesen gondját fogjuk viselni, akármi is legyen az.

Előre is köszi a válaszokat! :)

15/L

2012. febr. 17. 17:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%
És hétvégén mi lesz vele? Vagy hosszabb szünidőkben? Ki fogja rendszeresen etetni, foglalkozni vele, friss vizet adni neki naponta, cserélni az almot? Mert egyedül hagyni nem kellene, akármilyen állat. Összefogdosni, nyúzni meg végképp nem, egyik sem arra való, egyik sincs oda érte, ha nem élhet nyugodtan. Bocs, de szerintem ne válasszatok emlősállatot semmiképp. Akármilyen "felelősségteljesek" is vagytok.
2012. febr. 17. 18:04
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Olyan állatot válasszatok, aminek lehetőleg nem kell folyamatos társaság, de nem zavarja a nyüzsi sem. (Mivel ugye csak szünetekben tudtok vele foglalkozni, de rendszeresen lenne körülötte nyüzsgés.)

Valamint még egy lényeges szempont: Meddig él? Ha túléli az osztályközösséget (tehát ha végeztek a suliban, már ugye nem lesztek osztály), ki fog róla gondoskodni?

Egy hörcsög alapvetően nem rossz ötlet, de azért a folyamatos kézről-kézre adogatást nem biztos, hogy értékelné.

Ha hosszabb életű állatot választotok, mindenképpen előre egyezzetek meg abban, kié lesz, ha elvégeztétek a sulit!

Ebben az esetben jó ötlet lehet egy teknős, ha lesz, aki később hazaviszi. Szintén jó ötlet lehet akár egy csiga is: mondjuk egy afrikai.

Ja és még egy: szünetekben ki gondoskodik róla?

2012. febr. 17. 18:11
 3/16 anonim ***** válasza:
Félreérthető voltam: Az első mondatban az óraközi szünetekre gondoltam, az utolsóban meg a tanítási szünetekre.
2012. febr. 17. 18:12
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Értettem, hogy mire gondoltál. :)

Mivel nyelvi előkészítősek vagyunk, az + 1 év. És erre mi is gondoltunk, szóval nem szeretnénk egy olyan állatot, amelyik akár 8-10 évig is elél. Az óraközi szünetekben gondolom eleinte mindenki babusgatná, aztán 1-2 hét leteltével (vagy akár pár nap után) már nem lenne annyira újdonság. A hörcsög az a hétvégék miatt is jó, főleg egy törpehörivel járnánk szerintem a legjobban; az keveset eszik, nem igényel társaságot, ráadásul elég 2-3 hetente pucolni (a ketrec méretétől függ, meg attól, h hányan vannak; az is felmerült, hogy akkor már 2 állatot veszünk, hogy ne legyenek egyedül). + az csak 1-2 évig él. A hosszabb szünetekkel lennének a gondok, igen. Még nem beszéltünk meg mindent, addig nem is veszünk semmit, ameddig ezeket jól át nem gondoltuk.

A teknős is jó ötlet, csak azt bonyolultabb lenne kitakarítani, ráadásul a víznek ott a suliban nem is hiszem, hogy nagyon örülnének. + azt nem lehet úgy kézbe venni és simogatni, mint egy szőrös kisállatot, meg az harap.

De köszi a tippeket, majd még át kell gondolnunk a részleteket és egyeztetni kell a tanárral.

Az ofő amúgy halakat akar.... -.-"

2012. febr. 17. 18:30
 5/16 anonim ***** válasza:

De a teknős hosszú életű, ha azt választjátok, végig kell gondolni, kié lesz, ha végeztek a suliban! Egyébként babusgatni valóban nem lehet, de ha megfelelő otthont varázsoltok neki, nagyon érdekes lehet megfigyelni a szokásait, nagyon meg lehet ám szeretni! :)

Én a hörcsögöt azért nem javasolnám, amit írtál: eleinte valószínűleg túl sokat lenne nyúzva... ugyanakkor ő valószínűleg nem élné túl az osztályotokat (bár azért kivételek itt is vannak, láttam én már 6 évesen meghalt hörcsögöt...).

2012. febr. 17. 19:19
 6/16 anonim ***** válasza:

szerintem lehetne hörcsögöt, egérfélét választani:)

szerintem az afrikai törpeegér nagyon aranyos kell nekik egy 50x30x40-es terrárium, soksok faág, itatótál (egy lapos tényér melyre kb 5mm-es a ma mélység ha ez így érthető:)

faházikók, szénaházikók (ezeket a faágak közé lehet betenni), etető (kanári, pinty eleség, zöldségek, gyümölcsök), széna!!!, faforgács

egy ekkora terráriumba lehet kb 5-7 egyedet tartani de mindenképpen lányok legyenek csak!!! nehogy elszaporodjanak...

velük a baj az hogy nem lehet őket babusgatni mert túl pici és fürgék.. de nagyon aranyosak:)

aztán lehetne mongol futóegér

sima háziegér (persze nem kell fehér albínónak lennie)

tüskés egér

zsírfarkú egér

roborowszki törpehöri

dzsungáriai törpehöri

(a 2 hörinek minimum 80x50x50-es terrárium, 20cm-átmérőjű futókerék, itató (golyós) ,etető, házikó, homokfürdő(!),széna)

aztán lehetne

tarisznyarák

japán tűzhasú gőte

achát csiga

de fontos hogy ielőtt beszerzitek.. pontosan informálódjatok, kérdezzétek meg hogy nem-e allergiás valaki valamelyik állat szőrére...

ha van kérdésed nekem nyugodtan felteheted... mermely állatról legyen is szó:) nyugodtan írj priviben szívesen segítek.. ha több infót szeretnél... biólógiát tanultam az egyetemen és nagy állatszakértő vagyok:)

meg kisállatmentő:)

2012. febr. 17. 19:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

előző vagyok

ha az ofő halakat akar akkor szerintem magyarázzátok meg neki hogy egy akvárium nagyon drága lehet.. meg ha pl aranyhalakat akartok akkor annak minimum 200 liter kell stbstb... szóval az télleg nem jó osztályállatnak

2012. febr. 17. 19:58
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Hörcsögöket nem lehet együtt tartani!!!!

És nem 2-3 hetente, hanem 2 naponta kell őket takarítani. Ne terjesszünk már marhaságokat!

2012. febr. 17. 20:07
 9/16 anonim ***** válasza:

Zsírfarkú egér? Nekem voltak, elég lusta, kényelmes jószágok, nem olyan izgágák, mint a hörcsögök, egy picit nagyobbak is. A farkában zsírt tárol, mint a teve a púpjában, attól se lesz baja, ha hétvégén nem kap enni.

[link]

De ne nyomorgassátok agyon, csak mértékkel szeretgessétek.

2012. febr. 17. 20:25
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Néha a hörcsög is harap,sőt...

Főleg ha kézről kézre adogatjátok

2012. febr. 18. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!