Miért félek a bogaraktól?
tegnap 21:58 vagyok
Csincsók=cserebogár
Még nem hallottad?
Ám attól lehet, h büdös volt és ezért így raktározta el az agyad, negatívnak és ettől.
Még nem hallottam:)Ez valami tájszólás?:D
Amúgy aznap pont vásárolni mentünk,amikor megfogtam a bogarat,mindenhol megálltunk,ahol meg lehetett mosni a kezem,de nem jött ki a szag.Előtte nem voltam finnyás,bármit megfogtam piszkos kézzel,de akkor először nem mertem így enni,úgyhogy egész nap éheztem:D
Szerintem ha ez zavar, akkor kezdd edzeni magad katicabogárral, meg más köztudottan ártalmatlan teremtménnyel. A cserebogár is ide tartozik, nem csíp, nem harap, csak kaparászik. Hagyd, hogy végigmásszon a kezeden, aztán fokozatosan nehezítheted. :)
Én a pókokkal vagyok úgy, hogy tudom, hogy nem bánt, vagy ha mégis, én 50 kiló vagyok, ő meg 0,2 g tehát az esélyek nem épp egyenlőek... imádom a pókokat, órákig elnézegetem őket, amikor a hálójukban ücsörögnek, de a múlt nyáron erdőben sétáltam és beesett egy pók a szemem és a szemüvegem közé. Azóta is kiver tőle a borzongás, ha rágondolok...
De egyébként érdekes, hogy gyerekkorában mindenki összefogdos tücsköt-bogarat (szó szerint), aztán ahogy idősödik és a társadalom meggyőzi, hogy a csúszómászók rondák és undorítóak, fokozatosan elidegenedik tőlük.
Pár Spektrumos mérgezőpókos dokumentumfilm, és még egy bogarász is megnézi, nincs-e fekete özvegy a párnája alatt... :)
09:56 Ebben teljesen igazad lehet,lehet,hogy belém is belém nevelték és végül hatott.Igazából most pont nem zavar,hogy félek a bogaraktól,nyáron annál inkább.Egyszer kimentem a teraszra és belerepült egy légy a hajamba,nem tudom,meddig nem tudtam kiszedni,de azt az időt végig sikítoztam:D A katicabogár aranyos,az a félelmetes,amikor repül.Főleg a cserebogár.Na,annak a hangjával ki lehet kergetni a világból.Nagyon félek májusban,olyankor este szinte ki se merek mozdulni,mert ha egy ilyen a hajamba repül,én meghalok.Tudom,hogy nem csípnek és nem bántanak,csak egyszerűen félelmetesek,nem tudom megmondani miért:D Talán azért,mert olyan,mintha a bogaraknak nem lenne lelkük és ezért olyan visszataszítóak.A kutyán,meg bármilyen állaton látom,hogy vannak érzelmei,de a bogarakon nem.
Ha nagyon eldurvul az undor,lehet,nem ártana edzeni:D Mostmár ahogy telik az idő,egyre jobban utálom a bogarakat.
A lepkékkel sem vagy jóban? Azok aztán tényleg cukik. Menj el nyáron az Állatkertbe a lepkeházba, én órákat el bírok ücsörögni és várni, hogy rám szálljon egy 20 centis lepke. :)
És ha olvasnál róluk? Van David Attenborough-nak egy nagyon jó könyve, "A gerinctelenek élete", nagyon olvasmányosan ír egy csomó rovarról, nem túl tudományos és nagyon érdekes. Talán ez után kicsit közelebb éreznéd magadhoz a rovarokat.
Amíg tudod kontrollálni a félelmedet, addig nem gáz, de ne hagyd, hogy megkeserítse az életedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!