Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen kisállatunk lehetne?

Milyen kisállatunk lehetne?

Figyelt kérdés

Ötleteket várok arra,h milyen kézhez szoktatható,nem túl nagy hely igényű, terráriumi állatunk legyen,ami velünk egy szobában lakhat,tehát nem zavar éjszaka az alvásban,nem úgy mint pl a törpesün.:(

Elsőként egy sisakos kaméleonra gondoltunk,de főként a macerás etetés miatt egyelőre nem merjük őt bevállalni.Tengeri malac,nyúl,hörcsög,patkány,görény,pók különböző okok miatt egyelőre szintén nem jöhet számításba.

Jelenleg legesélyesebbnek a királypiton látszik,de várok további javaslatokat,mert attól félek,a szüleim nem engednék meg:(

Köszi előre is!

21/L

2012. jan. 4. 10:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hűha... ezek nagyon különböző állatok. :) Mindegy akkor hogy szőrös e vagy sem? A nem túl nagy helyigény eléggé leszűkíti a kört. A törpesün ellen nem csak az szól, hogy éjszakai, hanem az sem igaz rá, hogy nem túl nagy helyigényű, ugyanis az ajánlott mérete a ketrecének min fél m2. Szerintem a kígyóknak is elég nagy a helyigényük, főleg ha megnő. Segítene, ha tudnánk, melyik állat miért nem jöhet számításba. Gondolom nem csak nézni akarjátok, hanem megfogni, játszani is vele. A pók pl nem kézhez szoktatható, nincs oda azért hogy fogdosd, inkább nézni lehet. Így tényleg csak valami gyíkféle marad.

A hörcsög miért nem jó? Ő a legkisebb helyigényű, terráriumban tudod tartani, és szelíd. Az a típusú állat, amit könnyű a szülőknek is beadni, mert ha nem akarnak, nem kell vele találkozniuk sem.

Ha a terrárium nem olyan szigorú kikötés, hanem lehetne ketrec/kalit is, akkor több opció is van még. Lehetne valami kis madaratok, papagáj egyedül elég jól kézhez szoktatható és ha kiengeded akkor nem kell neki olyan nagy hely. Lehetne degu is, szelíd, kedves állat, de őt is ki kell engedni a szobádba szaladgálni, ha nem olyan nagy a ketrece. (Őket láttam már terráriumban is tartani, de akkor nagyon jól meg kell oldani a helyüket és elég magas terra kell.) Vagy egy kis mókus, amerikai vagy szibériai csíkos mókus, ha gyakran ki van engedve, akkor neki sem szükséges "olyan nagy" hely. (Viszont nem lesz egyből kezes és szelíd, hanem sokat kell vele hozzá foglalkozni, szelídíteni kell, kezdő állattartónak nem ajánlanám.)

Mi számít neked nagy helynek? Írj egy kicsit többet arról hova kerülne, úgy könnyebb lenne tippeket adni.

2012. jan. 4. 11:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Jajh, hát igen, a hörcsög éjszakai, jól van nem figyeltem. :) A degu nappali. De ha ő már túl nagy helyigényű akkor mondjuk táncoló egér? Az is nagyon aranyos. Vagy zsírfarkú egér? Azok nagyon szelídek. Kicsit fura a farkuk, de édes pofik amúgy, tényleg sosem harapnak.
2012. jan. 4. 11:47
 3/8 A kérdező kommentje:

Valójában mindegy,h szőrös-e vagy sem,a lényeg,h ne csak nézhessük:) (A többesszám alatt egyébként a páromat és magamat értem.)

Szegény hörcsögöt azért zártuk ki,mert a barátom vmilyen okból kifolyólag alapból "nem szereti" őket,ahogy a tengerimalacot sem.(Nekem régebben volt hörcsögöm,én szívesen kiegyeznék vele,annak ellenére is,h éjszakai.)

Elfelejtettem írni,hogy madarat nem szeretnénk. Persze nincs velük semmi bajunk,de egyelőre a szüleimnél lakunk egy 20 m2-es szobában,itt tanulunk,pihenünk,TV-zünk,stb,és ha hangoskodnának,eléggé zavarnának,ezért úgy gondolom,ebben a szobában nem lenne ideális helye egy madárnak.

A mókus,mint lehetséges kiskedvenc szintén szóba jött már,de azok alapján,amiket olvasgattunk róluk,még nem jött el az ideje a tartásának.Ahogy te is említetted,kezdő állattartónak nem ajánlják.)

Az állat igényeitől függően szóba jöhet természetesen a ketrec is terrárium helyett. Egy 50*100 cm alapterületű terráriumnak/ketrecnek van megfelelő hely a szobában(a magassága szintén a kis lakó igényei szerint változhat.)

A degu még eszembe se jutott! Ezért is írtam ki a kérdést,mert biztos voltam benne,h nem vettünk még "minden" lehetséges állatkát számításba!:)

Az említett egerek aranyosnak tűnnek képről,de maga az egér szó is rossz emléket ébreszt bennem:/ Igaz a zsírfarkúról olvastam,h inkább hörcsög,mint egér,így ő talán számításba jöhet.

A patkánytól,póktól irtózok,nyúlnak,görénynek tudom,a szüleim nem örülnének(nyuszit tervezünk,ha majd már külön lakunk,ahogy persze kutyát,és macskát is szeretnénk,de őket itthon szintén nem tarthatunk),mint azt korábban írtam hörcsögöt és tengeri malacot a barátom nem szeretne.

Kicsit sok a kikötés,tudom,de úgy vágyunk már egy kis állatra!:)

Köszönöm az eddigi tippeket,várok még továbbiakat!:)

2012. jan. 4. 13:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ecsetfarkú pele? Cukormókus? Törpe oposszum?
2012. jan. 5. 11:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Hagyjuk az ocsmány rágcsálókat!

Nektek egy, a szoba padlóján megfontoltan járó , és a szétdobott zöldségeket megfontoltan összegyüjtő görög teknös kell, aki ezután visszatér terráriumába egy korty vízre, meg hát a melergítőlámpa is ott ég...

Nyáron bekerített telken ahol van néhány gyümölcs elszórva, nyugudtan elengedhetitek legelni, a hátára leukplasttal egy héliunos léggömböt helyeztek, ez mutatja merre jár.

Kutyával nem összeférhető, mert az megtámadja, és a nagyobb kutyák súlyos karcolásokat, esetleg végzetes lyukakat haraphatnak belé.

Amúgy okos kedves nyugis állat. a tulaját megismeri, odamegy hozzá, mert nála persze mindig van kis kajameglepetés.

Nektek ez kell. Persze utána kell olvasni, NEM a neten, mert ide minden barom bármit feltölthet és meg is teszi, végtelen sokan vannak, és mind feltölt!

Könyvtár, könyv.

Sziasztok.

2012. jan. 7. 03:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze mindenkinek más az alvási szokása, de az én hálószobámban van két tengerimalac (mert szigorúan kettő a minimum amit tartani kell belőlük) és igen, van egy törpesünim is a hálóban. Tudom, hogy kizártad, de pl. se engem, sem a páromat nem zavarja az alvásban. Persze, ehhez fontos kikötés volt, hogy ne ócska futókereket kapjon, ami zörög meg nyikorog hanem egy teljesen hangtalant. Mi csak azt halljuk esténként, ahogy falatozik és a kis talpával hajtja a kerekét. Én a helyedben azért a sünit átgondolnám még egyszer.

De lehet még: skorpiód, kaméleonod, különböző díszbékád (nem teknős, béka), teknősöd, rájád (van akváriumban tartható törperája), piránya (bár nekem nem kéne, de ki tudja), siklód, japán táncoló egered, pelle, csincsilla (bár az azt mondják nagyon hangos és hatalmas mozgásigénye), lehetnek bogaraid (csótány, sáska..), gekkó...

A fent említett állatokat nem ismerem neked kell utána nézni az igényeiknek, ezek csak ötletek voltak!!

2012. jan. 13. 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Azt is mellékeltéK, h. mennyi a kisrágcsálók átlagos élettartama? 1-3 év. Mire negszeretnéd, meg magadhoz édesgetnéd, mikor sikerül, na akkor szenderül jobblétre...

A görög és a mór teknős, teljesen általános,(minden szárazföldi teki esetében), hogy ötven, (50!, évig él, de volt állatkerti példa a 100 évet meghaladó élettartamtól is. Ez nagyban függ attól, hogyan tartják, teleltetik az állatot.Lehet, hogy a gazdinak kell végren- delkezni a sorsáról.

Erőltetem az agyam, de miért rossz hangzású neked a " degu" név? Csak kíváncsiság;-). Amúgy szegény degu sem lesz matuzsálem, h. finom legyek.

2012. jan. 14. 14:41
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!:)

A degu nem rossz hangzású számomra,sőt mellette döntöttünk!:) Figyelembe vettük azt is,hogy sajnos csak 4-5 évig élnek,de így is vállaljuk!

Még egyszer köszönöm mindenkinek az ötleteket!! Remélem másoknak is segítségére lesznek a válaszok!:)

2012. jan. 15. 09:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!