A rovarok ásítanak?
Figyelt kérdés
Csak mert a halak, emlősök, madarak ásítanak, a rovarok is vajon? :)2011. dec. 30. 16:21
2/10 anonim válasza:
persze, még az csápjukat is a szájuk elé rakják
3/10 anonim válasza:
Biztos, hogy nem ásítanak, de szerintem a halak sem. Egész más a légzőrendszerük, mint nekünk. A rovarokénak meg semmi köze a miénkhez.
4/10 A kérdező kommentje:
Pedig nekem vannak halaim és szoktak ásítani..
2011. dec. 30. 18:53
5/10 anonim válasza:
Persze , hogy ásítanak...ők nem fáradhatnak el?:D
6/10 anonim válasza:
A halaknak nincs tüdejük. A halak légzőszervi anatómiájából kiindulva, ha egy hal úgy csinál a szájával, mint mi amikor ásítunk, akkor minden bizonnyal valami mást csinál. (a halak légzőszervi anatómiájának utána lehet nézni a neten, azt most nem taglalnám)
A rovarok légzése nem is hasonlítható az emberéhez. A rovar testén többfelé ún. stigmák (légzőnyílások) nyílnak, amik tracheákban (légcsövekben) folytatódva közvetlenül hálózzák be a rovar egész testét, szóval az egész légzésnek nincs köze a szájszervhez.
8/10 anonim válasza:
A rovarok nem ásítanak, és a halak sem.
10/10 anonim válasza:
ha kevés oxigén jut az agyba akkor ásítasz
de szerintem tutker nem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!