Milyen lehet egy menhelyen dolgozni?
Ahogy én tapasztaltam a menhelyen ( bár az ott dolgozáshoz még nem volt szerencsém ), a kutyák etetése, itatása a legfontosabb feladat. Aztán jó, ha ismersz egy két dolgot mindegyik kutyáról ( milyen keverék, hány éves, egyéb infó ), hiszen ha valaki szeretne hazavinni egyet, általában kérdez is előtte. Tisztítás, fésülés, a hely tisztán tartása is van, de ezek szerintem heti, havi ( de nem akarok hülyeséget mondani ) rendszerességgel végezendők. A sétáltatás, játszás pedig természetesen nem úgy van, hogy fogsz egyet azt elviszed, vagy éppen annyi pórázt fogsz meg amennyit csak bírsz aztán uzsgyi..kivéve ha nagyon jó hírű, jól menő és emiatt sok dolgozó felvevésére képes menhelyről van szó.
Általában a menhellyel ( bár nem tudom, hogy Te milyenhez készülsz ) egybekötve van egy nagy tér, ahova elég nagy számú kutyicsoportal kimész, és ott kedvükre rohangálhatnak. A játszás szerintem saját energiabefektetés alapján lehetséges, ezt nem várják el.
Jó az is, ha pár alapparancsot ismernek a kutyák, és hallgatnak is rád ( alkalomadtán tehát lehet, tanítani is kell őket ) - ez biztos, hogy csakis csábítóan hathat egy örökbefogadóra.
Mint írtam is, sok múlik mindenképpen azon, hogy milyen "osztályú" menhelyre mész.
Jó munkát, remélem örömöd leled majd benne! :)
Sárky
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!