Jól tartom az állataimat? (fontos! )
2 lány tengerimalac:
100x50x42-es ketrec
2 faház
2 etető
1 itató
1 szénatartó
széna mindig van eéőttük magot 2 evőkanállal kapnak naponta, zöldség-gyümölcs naponta 2x
minden nap 1 órára ki vannak engedve- akkor foglalkozom,játszok velük
4-5 naponta lesznek kitakarítva
2 törpehörcsög:
külön-külön terrában vannak
Duci: 90x35x30-as terrárium
1-1ásóláda,homokfürdő
1futókerék
1kisház
1 eteő
1 itatótál (merta golyósból nem tud inni)
csómó WC-és háztartási törlő guriga
1 faág
Pici:
75x30x35-ös terrárium
+1 emelet
ásóláda,homokfördő
futókerék
etető
itatótál (az golyós önitatóból nem tud inni)
csómó WC-és háztartási törlő guriga
faág
kisház
mindkét höri hetente 2x kap magot,minden nap zöldséget,tejfölt,lisztkukacot
és naponta fél-fél órát kiveszem őket a szobáb futkározni (nem hörcsöggömbben,kínzásnak tartom)
hetnte 1xleszenek kitakarítva (mindenestül)
Akvárium:
38,5 literes akvárium
5 darab vasfa
eheim külsőszűrő
fehár 3mm-es szemcsméretű kavics
2 liter jávaimoha
6 guppi
13 red cherry garni
4 szívóharcsa
hetente 40%-os vízcsere
növénytápozás
a halak nem csak szárazeledelt kapnak(!)
csak azért kérdem mert többször is hallottam hogy rosszul tartanám őket(azért mert nem lenne időm rájuka suli és az edzések mellett)
köszi
ja am télleg rakj be nekik házat... lehet hogy nem látsz belőlük semmit de ez az egyetlen biztonságos hely számukra.. és ha nincs házuk.. mindig zaklatottak maradnaak....)
lécci rakd be nekik!!:)
A heti 40%os vízcsere nekem kicsit túl gyakorinak tűnik. Láthatóan ennyire szennyeződik a víz, vagy miért kell ilyen sűrűn?
Egyébként nagyszerű, hogy szereted az állatokat, több ilyen ember kellene, aki így, ilyen körültekintéssel, odaadással tartja őket.
A kérdező jól tartja a malacait, viszont feltűnt, hogy LESZNEK takarítva. Ezek szerint még nincsenek nálad?
A ház kell a malacoknak, mert zsákmányállatok, ezért szeretnek elbújni. Nem hinném, hogy egy függőággyal helyettesíthető lenne. Azért voltak éjszaka zajosak, mert még nem szokták meg a rendszert, ami szerint nappal mászkálás, éjjel alvás! Vagy nem játszottak, hanem verekedtek a hely miatt! Ha nem teszel be nekik házikót, sokkal tovább tart majd a folyamat, hogy megszokjanak, mivel állandóan stresszben lesznek - ami nem mellesleg nem egészséges nekik, ezek az állatok könnyen bele is pusztulhatnak -, javaslom, hogy a ketrecen kívülről csalogasd zöldséggel ki őket a házukból! Valamint, amikor kiveszed őket adj nekik zöldséget a kezedből (mindig csak fél-fél karika répát/ubit, vagy kicsi paprikát, almát), így majd beazonosítanak a fincsi kaja dologról!
nem dehogy már itt vannak.. a hörik nyár eleje óta
a malackák 1,5 éve:)
Te jó ég! Egy igazi állatbarát! :D
Én nem adnék a höriknek tejfölt, mert már több helyről hallottam, hogy nem jó nekik.
Amúgy mi az, hogy a golyós itatóból nem tudnak inni?
Én a hörcsögeimet havonta takarítom, mert nem koszolódik a forgács annyira, mivel nagy helyük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!