Mi lehet a baj? Mitől lehet, hogy megfejem a kecskét ma, és valamikor már másnapra megromlik a tej? Nem szoktam felforralni, csak simán elteszem üvegbe. Le van szűrve a tej, hűtőben tartom. Mit kellene vele csinálni?
Figyelt kérdés
2010. júl. 3. 17:37
1/5 anonim válasza:
A szüleim mindíg felforralták,még télen is,és sosem romlott meg.
2/5 anonim válasza:
nem kell forralni....
pasztőrözni kell...
kb 60-70 fokig hevíteni, majd levenni a tűzről.
ennyi az egész....
3/5 anonim válasza:
Túl magas a csíraszáma, magam is tapasztaltam h ha házi tehéntejet vettünk 2 helyről, az egyik másnapra megromlott, a másik meg még 2 nap múlva is frankó.
Vagy maga az állat "hibás", vagy Te. Hogyan fejsz?
Próbáld minél sterilebben, a fejőedényre is tegyél már fejésnél egy szűrőanyagot, valami függönydarabot vagy hasonlót. Ha piszkos a tőgye, mosd le és a kezed is mosd meg.
Ha ezeket megteszed, akkor nem a Te készülékedben van a hiba. :)
4/5 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló:):)köszike.mindig megmosom a kezem,és amikor fejek,akkor alapból szűrőn keresztül meg a tej az edénybe.Majd a pasztőrözést kipróbálom:):)kiváncsi lennék mi miatt van ez:S
2010. júl. 4. 10:13
5/5 anonim válasza:
Esküszöm úgy olvastam hogy megfejELed a kecskét és megromlik a tej xD nem tudtam mibajod xD
amúgy meg szerintem az előzőek mindent elmondtak ami hasznos lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!