Már második este nem tudok aludni, mert vmi hangosan rág (2 helyen is) és mászkál a padláson. Szerintetek patkány, egér vagy nyest?
Nem csak hallottam.lusta voltam venni még.Én már megszoktam.
Van három macskám,és fognak mindig valamit.
1. válaszoló vagyok
Én is attól tartok, hogy rám esik vagy koszt csinál a házban :D
Minden reggel átnézem a plafont és a sarkakat, nincs-e valahol lyuk...
Mi régen felraktuk a macskákat éjszakára, de felesleges volt.
Úgy tudom a riasztó hatásos lehet, de ami hang a nyest ellen kell (olvastam, hogy be vannak osztva ABC 123 vagy valami ilyesmi szerint és ami az egér és a patkány ellen hatásos az a nyestet nem zavarja). szóval a nyest elleni hang az embert is zavarhatja.
Mi is mindig felmentünk szétnézni, de sosem láttunk semmit. Na persze amíg az ember felnyitja a padlás ajtót addig nem csoda, ha elszalad az állat...
A közeli házaknál élnek nyestek, de a válaszokat látva már nem tudom az lehet-e. Mert ez egy időben éjjel-nappal randalírozott a padláson. Hajnali 4-5 körül, aztán délelőtt 11, délután 16, este 21-22 stb.
Aztán később már csak este, vagy késő éjjel, inkább hajnalban.
Én szüleimmel lakom, nálunk pont csak az én szobám felett hallani (vagy ők nem figyelnek fel rá..). :-/
Egyszer volt egy olyan reggel, amikor totál fel volt pörögve és körbe-körbe szaladgált a szoba felett! De komolyan, pár másodpercenként mindig a szoba másik sarkában( a plafonnál, nem alul csak nem tudom magam kifejezni) tűnt fel ill, mindig máshonnan hallatszott a hang.
Egyik barátom egyszer próbált megnyugtatni: "Ó,ne aggódj, nem fog az bemenni, nem rágja ki a plafont. Na de képzeld, nálunk egyébként pár éve bejött a plafonon az egér..." :DDD ja-jaj.
Amúgy én is azt hittem már a végefelé, amikor hangosabban rágott, hogy szinte már ideért. Ott álltam egy dobozzal, hogy ha látom, hogy kezd lehullani a vakolat fel tudjam fogni...
Néha már teljesen úgy hallatszik, hogy szinte azt várom mikor kezd peregni a vakolat. Nálunk még a nyáron amikor nyitva voltak az ablakok és pont kint voltam a fürdőben végig szaladt ott valami kint a falon, érintve a sz.hálót is és ezáltal furcsa zajt adott ki. Rémes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!