Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Csíp-e a darázs, ha nem...

Csíp-e a darázs, ha nem hajkurásszuk?

Figyelt kérdés
A kérdés apropója: a nagy melegben gyakran járok kisfiammal egy olyan játszótérre, ahol van ivóvíz. A csap környékén persze megjelennek olykor darazsak is. Egy szülőtársam rendszeresen légycsapóval hajkurássza a darazsakat a csap körül, nehogy azok megcsípjék a gyerekeket. Én úgy tudom, hogy a darázs csak akkor csíp, ha támadják. Ti mit tudtok erről?
2011. aug. 24. 15:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
1 jó tanács! Darázsfészekhez senki ne nyúljon ha teli van darázzsal!!! Még a közelébe sem! 5x gyorsabbak és agyon csípnek. A padlásra mentem fel és megigazítani egy cserepet és a fészektől legalább 30 centire nyúltam. Megcsípte a jobb kezemet 5 darázs és 3x nagyobb lett a kezem pedig nem vagyok rá allergiás csak úgy látszik ez nagy dózis volt egy kalcium megittam estig vagy 4et meg másnap is és 2 nap múlva múlt el teljesen.
2011. aug. 24. 15:34
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem szeretem, ha túl sokat van körülöttem, mert félek, hogy evés, ivás, beszéd közben belerepül a számba. Amúgy párszor már csípett meg, két esetben szerintem tényleg veszélyben érezte magát. Egyszer a talpam és a talaj közé került a standon, amikor mezítláb voltam, egyszer meg egy villanyoszlop a csuklóm között volt. Szóval tényleg van valami abban, hogy csak veszély esetén csíp.
2011. aug. 24. 15:35
 13/21 anonim ***** válasza:

Életemben 3x csípett meg darázs v méh: egyszer ráültem, egyszer ráléptem, és egyszer beszállt a copfom mögé, gondolom nem tudott kijönni és megijedt...

Tapasztalatom szerint nem csípnek csak úgy, én hessegetni is szoktam őket, mjuk csak úgy nyugisan nem kapkodva, de ok nélkül még nem csíptek!

2011. aug. 24. 15:47
 14/21 A kérdező kommentje:
A csap mellett egyetlenegy darab darázs repkedett, azt hajkurászta bőszen az anyuka. Én arra tanítom a gyerekemet, hogy ne bántson semmilyen bogarat, akkor ő se sem fogja megcsípni. Erre közölte velem a másik anyuka, hogy nem vagyok nagyon aggódós.. Nyilván nem akarom, hogy a gyerekemnek bármi bántódása essék, de úgy gondoltam ez egy kicsit sok. Talán ha nem kergette volna, el is repült volna magától, miután "ivott"..
2011. aug. 24. 16:25
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát te csinálod jól :D

Párom halálosan allergiás ezekre a csíkos egyenruhásokra, mégsem fossa össze magát ha a közelébe kerül egy...Szerintem nem kizárt h ők is megérzik ha valaki fél tőlük és azért csípnak, mint ahogy a kutyák is viselkednek :)

2011. aug. 24. 16:53
 16/21 anonim ***** válasza:

"Miért kell ilyet állítani? Nem igaz!Csak akkor szúr ha megijed mert azt hiszi bántják!Ha valakinek a nyakába kerül a gallér alá megijed mert beszorul"

akkor csak egyszerűen hülyék mint a seggem!

2011. aug. 24. 18:19
 17/21 anonim ***** válasza:

Én elhessegetem a darazsat...eddig csak 2x csípet meg.

Egyszer ráléptem egyszer meg a nyakamra szált és lecsaptam ahogy lecsaptam megcsípet! Ezen nagyot röhögtem!

2011. aug. 24. 19:15
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Emberek! A darazsak mindenevők!
2011. szept. 8. 18:51
 19/21 anonim ***** válasza:
utolsó: ez most h jött ide?
2011. szept. 8. 19:18
 20/21 anonim ***** válasza:
43%
utolsó (előtti): ez baromság :D
2011. szept. 8. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!