Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért érzek így az emberek és...

Miért érzek így az emberek és az állatok iránt?

Figyelt kérdés

Úgy értem, érzékenyebb vagyok az állatok problémáira, mint az emberekére.

Például ha látok egy részeg csövest, az undoron kívül sok mindent nem érzek, pedig valószínű az ő életútja is szánalmas, és segítségre lenne szüksége.

Viszont ha látok egy éhező kutyát, megszakad a szívem, és azonnal azon gondolkodom, hogyan segíthetnék rajta. Ha befogadni nem is tudom, de legalább egy pár napra elegendő kaját szoktam vinni a menhelyre.

Nem érzem túl jó embernek magam ettől.

2011. aug. 11. 12:05
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Utolsó: ha az a hajléktalan ismerősötök szeretne változtatni az életén, megtehetné. Vannak szervetetek, akik például kilakoltatott embereknek segítenek új lakást találni néhány jószándékú polgármester segítségével, akik nem nézik tétlenül, hogy üresen álló önkormányzati házakat elfoglaljanak igénytelen illetéktelenek, inkább odaadják rászoruló honfitársaiknak! Több család is új otthont talált már így, akiknek elvette a házát a bank. Ha gondolod, írj privátot.
2011. aug. 11. 12:30
 22/27 anonim ***** válasza:
Rossz ember! csatlakozom hozzád. Én is így érzek, néha titkolom, mert azt hiszem velem van baj, de úgy látom nem csak én érzek így. Bár nem mindig közvetlen a csöves tehet róla, hogy utcára került, de mégis úgy vagyok az állatokkal, hogy ők teljesen ki vannak szolgáltatva az embernek és csak rajtunk múlik a sorsuk. Önzetlenek, bíznak bennünk. Egy kutya semmit nem tud tenni magáért ha utcára kerül, legfeljebb reménykedhet, hogy valaki megszánja. Arról nem is beszélve, hogy az is csak az emberen múlik, hogy a kutya a háznál marad -e születése után, vagy megunják és kihajítják. Az embernek ettől azért több választási lehetősége van.
2011. aug. 11. 12:33
 23/27 anonim ***** válasza:
Hopp, azóta sokan írtatok... 12:16-osnak szólt
2011. aug. 11. 12:33
 24/27 anonim ***** válasza:
drága p.! nem nyugtatom magam h az élet szép mert nem, de vannak hajléktalan szállók stb...és akk legalább ne az italra kérjen, van 2-3 kivétel de ennyi! és az állatot én is jobban sajnálom akkor is ez van!
2011. aug. 11. 12:39
 25/27 anonim ***** válasza:
Van egy rossz hírem, a hajléktalanszállók télen legalábbis már a bezárások előtt is dugig voltak.
2011. aug. 11. 12:41
 26/27 Szeretemacsokit ***** válasza:

Kezdjük,ott hogy mindenki tehet arról ami vele történik.Én csak azokat ítélem el akik isznak és káromkodnak és szidják azokat akiknek még van tető a fejük felett.

Áttudom érezni egy kicsit a helyzetüket,ugyanis mi is felvettük a hitelt és mivel a svájci frank így felmegy a francba valószínű,hogy elvesztjük a házunkat amit nagy nehezen tartunk fent,de mégis tiszta és rendes ház.Amúgy meg ha elveszik a házunkat vannak rokonaink akik szivesen befogadja egyikünket ha hozzásegítün a háztatásukhoz.Nah meg lehet albérletbe is menni nem pedig elinni a pénzt.

2011. aug. 11. 14:28
 27/27 fancy917 ***** válasza:
Hát akik pénz helyett az ételt nem fogadják el azok felé én sem érzek túl sokat.Viszont a gyerekek, akik a szüleik miatt élnek így vagy aki tesz valamit azért, hogy pénz kapjon és nem csak kiteszi a markát na őket sajnálom és szeretném is segíteni. Itt ahol lakom, van egy bácsi akit sosem láttam részegnek és árulja a Fedél Nélkül című újságot ő lehetne a példaképe sok saját mocskában fetrengőnek.Nem sokan vesznek tőle újságot de ő minden nap ott van és árulja és nem csak ül és kiteszi a tenyerét. Az ilyen emberek iránt azért tudok úgy érezni mint egy kidobott kutyus iránt, de amúgy én is érzékenyebb vagyok az állatok problémáira.
2011. aug. 11. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!