Vajon az állatok is képesek úgy "elbeszélgetni" mint mi, emberek?
Igen beszélgetnek! Az igaz,hogy mi nem értjük az ő nyelvüket,de fordítva is igaz. Legjobb példa erre az,amikor a faluban,vagy olyan helyen,ahol családi házaikban kutyát tartanak az emberek,lehet hallani,hogy "átugatnak" egymásnak. Mi csak ugatásnak halljuk,de ők biztosan beszélgetnek. Nekünk 2 cicánk volt (lakásba), hát előfordult gyakran,hogy egymás ellen nyávogtak.Gondolom vitatkoztak valamin,amit mi természetes nem értünk.Vagy a bálnák,delfinek,olyan édes hangokat hallatnak.
Én úgy tudom elképzelni az állatok beszélgetését,mint ahogy a filmekben megszinkronizálják emberi hanggal.
Vannak érzéseik,érzelmeik,próbálnak velünk kommunikálni,de nem sikerül.A kutya vonyít,a macska nyávog,ha valamilye fáj.A madarak is állanóad csivitelnek---->tehát beszégetnek:)
Hát az én véleményem az, hogy nem beszélgetnek, de amikor ugatnak (kutya esetében pl.), jeleznek egymásnak. Szóval tudnak bizonyos szinten kommunikálni, de nem annyira fejletten mint az emberek.
Egyébként (még nem teljesen bizonyított)a delfinek hasonlóképpen kommunikálnak egymással, mint az emberek, csak nyilván nem emberi szavakkal.:) Szóval utánunk az ő kommunikációjuk a leg fejlettebb.
2 vagyok
Itt mindenki arról ír,hogy mit nem tudnak az állatok.
Meg kellene fordítani a feladatot. Bármely embertársunkat megtaníthatná egy állat a saját nyelvére? Tudom hülyeség,de miért kellene nekik az ember szintjén társalogni ahhoz,hogy mondhatnánk: igen beszélnek!Ha nem tudnak,akkor kijelenthetjük,hogy nem tudnak beszélni? Francokat. Valamelyik válaszló írta,hogy 2 majmot próbáltak jelbeszédre tanítani, de x mennyiség elsajátítására voltak képesek. Nem a mi nyelvünkre kell tanítani őket,hanem megérteni az ő beszédüket.Ugye nemis olyan egyszerű.Lehet,hogy a kutya,macska minket tart hülyének,ha nem értjük, hogy mit akar azzal az ugatással,nyávogással. Szerintem beszélnek,csak állatnyelven,azt meg mi nem értjük.
messze kulonbek vagyunk a tobbi fajtanal ha az ertelmi szintre gondolsz.
nem annyira beszelgetni hanem inkabb jelzeseket kuldenek egymes fele, vagy eppen tajekozodnak pl szagokbo,szinekbol.
Nem tartom valoszinunek hogy az idojarasrol tarsalognanak, de pl vadaszstrartegiat ossze tudnak egyeztetni pl oroszlanok arra kergetik a zsakmanyt amerre a tarsaik lesben varakoznek. ne ugy kepzeld el hogy elotte kupaktanacsot ulnek, hanem ez reszben osztonos, reszben idosebbektol eltanult, reszben pedig a falkaban elfoglalt rangjuktol fugg, de ezek egyike sem magyarazza hogy pl pont ugyanazt a zsakmanyt kergetik pont ugyanoda ahol a tobbiek varjak.
Szoval komunikacio valoban van koztuk, de nem szoktak elbeszelgetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!