Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért érzek így az emberek és...

Miért érzek így az emberek és az állatok iránt?

Figyelt kérdés

Úgy értem, érzékenyebb vagyok az állatok problémáira, mint az emberekére.

Például ha látok egy részeg csövest, az undoron kívül sok mindent nem érzek, pedig valószínű az ő életútja is szánalmas, és segítségre lenne szüksége.

Viszont ha látok egy éhező kutyát, megszakad a szívem, és azonnal azon gondolkodom, hogyan segíthetnék rajta. Ha befogadni nem is tudom, de legalább egy pár napra elegendő kaját szoktam vinni a menhelyre.

Nem érzem túl jó embernek magam ettől.

2011. aug. 11. 12:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
és hogy került az utcára? nem volt 1 db rokona sem aki befogadta volna? vagy nem tudott semmilyen munkát elvállalni?
2011. aug. 11. 12:17
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Evvel sokan vagyunk így.

Mi emberek háziasítottuk a kutyát is a macskát is, disznót és sorolhatnám az egyéb haszon és háziállatokat, díszállatokat. Azért, mert néhányan egy rakás szerencsétlenség vagyunk azért ne az állat szenvedjen, teljesen védtelen, ránk van szorulva. Nem tehet róla, legtöbbjük ártatlan. Utálom, ha egy állat szenved.

Én így gondolom.

2011. aug. 11. 12:20
 13/27 A kérdező kommentje:

Utolsó, a "vicces" az, hogy egy évig Tanzániában önkénteskedtem.

De persze az teljesen más, nem hasonlítható egy afrikai puffadt hasú, maláriás HIV pozitív.. stb.. gyerek egy részeg csöveshez.

A csöves tényleg felelős magáért, de viszont a mai világban -főleg Magyarországon- nagyon nem nehéz ilyen mélyre lecsúszni. :S

De az is igaz, hogy az utcán fetrengők általában már csak az alkoholra kéregetnek pénzt.

Egyszer iskolás koromban betalált egy ilyen, és a szendvicsemet és az almámat adtam neki, pénz helyett. Elvette, de nem köszönte meg, aztán a villamosról pont láttam, hogy az almát eldobja. :) :S

Na, lehet innen indul ez az érzés.

2011. aug. 11. 12:21
 14/27 anonim ***** válasza:

Talán nem volt, talán nem sikerült.

De betegség miatt is kerülhetett ilyen állapotba az az ember. És ha csak a lelkiereje hiányzik ahhoz, hogy változtasson, attól még éppúgy szorulhat segítségre. Azok a szerencsétlenek, akik az utcán élnek számkivetettként, semmivel nem tisztességesebbek vagy tisztességtelenebbek, mint pl. akik Armani öltönyben irányítják az országot, bankokat, BKV-t, bármit...

Ettől függetlenül mindenkinek egyéni döntése, hogy segíti-e őket vagy bárki mást valamilyen módon, de legyen tisztában a fentiekkel, és ne gyártsa az önigazoló "az ő hibája" elméleteket, mert magának hazudik vele.

2011. aug. 11. 12:21
 15/27 A kérdező kommentje:
Palmnak ment a válaszom, csak azóta többen is írtatok.
2011. aug. 11. 12:22
 16/27 anonim ***** válasza:

Igen, értem, amit írsz, kérdező.

Valószínűleg onnan jön az érzés. De ez EGY eset volt.

Az alkohol... hát igen, könnyű nekünk a meleg szobából, a relatív boldogságból leszólni, hogy alkoholista csöves. Kíváncsi vagyok, ugyanezt mondjuk 10 év utcán lakás után is ilyen magabiztosan mondanánk-e. (Mert igen, én is érzek így gyakran, hogy megint részegek stb.) Csak vélhetően ez az egyetlen mód, amit elérhetőnek éreznek és elviselhetőbbé teszi a napjukat.

2011. aug. 11. 12:25
 17/27 anonim ***** válasza:
tegyük fel, beteg lettél, pénzed sincs , dolgozni sem tudsz, nincs egy nyomorult ismerősöd se akihez mennél? ugyanmár...keresztanyu, uncsik, nagynéni, nagybácsi, másoduncsi, szomszéd stb.....ha meg senki nem fogad be veled van baj, vagy mindenkivel? ....
2011. aug. 11. 12:25
 18/27 anonim ***** válasza:
tehát az italtól elviselhető a napjuk:D azta ...nekem inkább a kenyértől meg a víztől lenne....
2011. aug. 11. 12:26
 19/27 anonim ***** válasza:
12:25: és ha depresszióba süllyed, tehetetlenné válik, és ha megalázónak érzi, hogy rokonaihoz menjen, és ha tényleg nincs senkije? Ítélkezhetsz fölöttük, de ez továbbra is csak önmagad megnyugtatása, hogy az élet szép, és úgy van rendjén, hogy ők szerencsétlenek és az utcán alszanak, Te meg meleg ágyban jóllakottan.
2011. aug. 11. 12:27
 20/27 anonim válasza:

szerintem ez teljesen igaz hogy az állat tényleg hogy nem maga tehet az esetleges rossz sorsáról,DE mocskos világot élünk és rengeteg ember 100 ft-ért megb*szná az anyját és képes olyan tetteket véghez vinni a saját jelentéktelen nyeresége érdekében vagy épp puszta heccből, amivel mást olyan bajba sodorhat hogy akár az utcára is kerülhet,és ha már valaki anyagi gondba kerül nagyon nehezen tud érvényesülni,akár vidéken akár nagyvárosban,erre igaz a mondás hogy a szegény embert az ág is húzza...és ha valakinek nem segít senki lakhatásban,a ruhái tisztán tartásában,az étkezésében,a papírjai rendben létével,akkor dolgozni se fogja semelyik munkáltató felvenni ergo semmit nem tud tenni a maga sorsa jobbá tételében!!!!!

DE ezzel együtt ez igaz hogy bizony van aki saját maga tehet róla,és ahelyett hogy küzdene próbálkozna,inkább meg sem várja hogy kijózanodjon...

2011. aug. 11. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!