A kutyák minden szint látnak. Ha nem akkor melyikeket nem?
Én ugy hallottam, hogy ilyen zöldes árnyalatba látnak.. vagyis éjjel..nem tudom nappal hogyan.
ezt a google-ba taliztam:Érdekességek a kutyák látásáról. Jó hír, hogy mégsem színvakok, mit ahogy sokan mondják.
- érzékszervei közül (látás, hallás, szaglás) látása a legfejletlenebb, egy rövidlátó emberénél kb. 3-szor rosszabb
- látószöge nagyon fejlett, kb. 240 fok. (az embereké 180 fok)
- sötétben jól tájékozódik, pupillája nagyra tágul, és segíti szaglása és hallása
- nem színvak (kiképezhető például arra, hogy több színű tál közül mindig egyet válasszon)
. a színek jelentőségével nincs tisztában
- fontos tudni, hogy vörös-zöld színvak, tehát nem képes különbséget tenni a vörös, a narancs, a sárga, a zöld és a sárgás-zöld színek közt
-> ne vegyünk nekik ilyen színű játékot (a fűbe beleolvad egy zöld labda, pl.)
- ezek ellenére a kutya a legjobb vakvezető, mert megtanulja, hogy milyen jelzés mit jelent, összeolvad gazdája testével
itt: [link]
Ott van a linkekben, a kutyák nem fekete-fehéren, hanem sárgásan látnak.
"Hûséges társunk tehát vörös/zöld színvak, azaz pontosabban nem képes megkülönböztetni a zöld, sárgászöld, sárga, narancsa és vörös színeket egymástól. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!