Kutyák vs. Macskák Szerinted?
Én egy másik kérdésben már válaszoltam, és itt az ottani kommentem:
Ebben a kérdésben én nem igen tudok szólni. Mindkettőt szeretem, de nézzük az előnyöket, hátrányokat.
Kutya:
-Előnye: Hűséges állat, segít ha baj van, könnyű nevelni.
-Hátrány: Bár a táp olcsóbb, de több kell neki, nagyon igényli a társaságot, a nagy helyet. Az ár terén: őket kötelező oltatni, chippet beléjük ültetni, lehet lesz megint ebadó, meg ha nem figyelünk, nagyobb kárt okoz, mint a macska.
Macska:
Előny: A macska megkíméli a pénztárcánkat. Ami a kárt,az ételt, és a felszerelést igényli. A macskának nem kell az ember társasága, tulajdonképpen gyorsabban beilleszkedik a vadonba, mint a kutya. Közelsége megnyugtató, nem kell rá figyelni annyira, mint a kutyára, egyedül lehet hagyni. Dorombolása ugyan olyan jó, és értékes, mint a kutya pajkossága. Talán jobb is a macska bújása, mint a kutya arcon nyaldosása, hisz a nyalogatás több kórokozót, baktériumot ad át nekünk, mert van kutya, ami megeszi ürülékét.
-Hátránya: A macska nehezen tanítható, és hamarabb is pártol át más gazdához.
Egyébként kérdem én: A macska elkényeztetett dög? És azok a kutyák, akiket mindennap gyógyfürdőbe visznek, belakkozzák a körmüket, fésülik, kis rucikba öltöztetik őket és ki sem mozdulnak a házból a gazdik, amíg a kutya nincs a kicsi rózsaszín táskájába, az nem elkényeztetett?
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__egyeb-kerdesek__19086..
"A macska elkényeztetett dög? És azok a kutyák, akiket mindennap gyógyfürdőbe visznek, belakkozzák a körmüket, fésülik, kis rucikba öltöztetik őket és ki sem mozdulnak a házból a gazdik, amíg a kutya nincs a kicsi rózsaszín táskájába, az nem elkényeztetett? "
De ez már a másik véglet, általában nem ez a jellemző. Sőt a macskát sokkal jobban kényeztetik. (Az első voltam)
Csak azért hogy másszon valami a házban nem feltétlenül kell háziállatot venni. Mi például 10 éves koromban beszéltük meg hogy nekünk kell egy kutya, na most 20 vagyok azóta van. :D Ha valakinek jön a vágy, egy kutyára/macskára akkor azt fogja választani. A kérdésedre szerintem egyértelmű KUTYA.
Ok: gyere el nézz a szemébe.
Ez ízlések és pofonok.
Nekem egy macskám van,2 hónapos és nagyon édes:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!