Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Normális az, hogy kb. kétnapon...

Normális az, hogy kb. kétnaponta találok egy százlábút a szobámban?

Figyelt kérdés
Mit lehet tenni ellenük, vagy legalább hogy kevesebb legyen? Az én szobámban mindig lehet találni egyet, ha akar az ember (ha nem akar, akkor is).
2011. júl. 12. 04:43
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ezt még nem próbáltam, de most majd ki fogom, köszönöm! :)
2011. júl. 12. 15:48
 12/17 anonim ***** válasza:

Én Budapesten de kertvárosban élek itt hemzsegnek a

[link]

légyölő pókszázlábúak. Viszont így már mást nem is látni.

2011. júl. 12. 16:59
 13/17 anonim válasza:
Pont én is ezzel a gonddal küzdök. Én a tetőhöz közel lakom, Budapest közepén (nem kertváros) és gondolom ablakon vagy résen bemásznak hozzám. Félek kiszellőztetni is. Régebben kevesebbszer találtam a szobámban belőlük. Évenként egyszer. Tavaly egyik hónapban minden nap fogtam egyet. Akkor jönnek főleg elő, ha nincsen mozgás (este) és a halovány lámpafényt kedvelik. Hogy mivel lehetne kiirtani őket fogalmam nincs, nekem is ez a problémám. Végig olvastam a kommenteket és elég rosszul hangzottak.
2012. máj. 4. 21:10
 14/17 anonim ***** válasza:

#13 Tudom, nem nyugtat meg, de minket meg (ismét) a pelliók leptek el!

[link]

[link]

Pár éve kezdődött, eleinte csak 1-2 lárva, később pár bogár, leginkább nyáron. Aztán azt hiszem, tavaly előtt nyáron napi 5-6 db, esténként mellettem mászkáltak az ágyon, rémes volt!

Tavaly egy vagyont ráköltöttem a dologra, de most ismét itt vannak, a falon, a papírokon, a ruhákon, (tegnap a lábamon!).

Nem tudom, a százlábú mit csinál, ezek a bogarak/lárvák a ruhát,kárpitokat rágják. Csere? :D

Egyébként a százlábú elvileg éjjeli állat (bár én is láttam már kora reggel is a padlón haladni, lehet az éjszakai portyázásról tartott hazafelé...), s mivel a nedves helyeket ke4dveli javaslom, hogy szellőztess. Szerintem ha dél körül vagy valamikor nap közben, amikor leginkább süt a nap kiszellőztetsz nem nagyon fognak bemászni. Ha pedig akkor is ott vannak az ablaknál akkor sajnos marad az, hogy amíg nyitva az ablak addig ott álsz és őrködsz... Én a katicainváziónál szellőztettem így, amikor még nem volt sz.hálónk... hatalmas élmény volt!

2012. máj. 5. 06:49
 15/17 anonim ***** válasza:
Ha légyölő pókszázlábúak vannak a lakásban akkor azok rengeteg más rovart zabálnak fel, egy jó módszer van arra hogy megszabadulj tőlük, a számodra amúgy is káros, számukra eleségükként szolgáló rovar fajok kiirtása a lakóterületeden és környékén.
2012. máj. 7. 02:09
 16/17 anonim válasza:
Semmit fogadd el őket hogy ott vannak és élj velük boldogan tekints rájuk kiskedvencként
2017. júl. 13. 21:15
 17/17 anonim ***** válasza:

Csak az a baj, hogy a kis kedvencet most kaptam azon, hogy a párnám alá volt bemászva...

Így aludj aztán...

2023. jún. 25. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!