Kicsi (kb fél cm hosszú), vékony vörösesbarna kukacok jelentek meg a szobámban. Ami azonban ennél is jobban aggaszt, hogy az ágyamban, és annak környékén jönnek elő. Egyáltalán mi lehet ez? Honnan jöhetnek elő? Mit tehetnék ellenük?
A mostani ágyamat 4-5 éve vettem. Azelőtt nem volt ilyen problémám, viszont nem emlékszem pontosan mióta is jöttek elő ezek a kukacok (talán 2-3 éve találkozhattam a legelsővel). Eleinte tényleg csak 1-1 bukkant elő, azt hittem talán az ablakon másznak be (ott egyébként is minden féle bogár bejön), azonban most lett kitapétázva a szoba, és több ilyen kukac is előkerült. Arra gyanakszom, hogy a mostani ágyamból származnak, talán a fában bújtak meg, de az is lehet, hogy a padlószőnyegből jönnek. Érdekes, mert csak az ágyban és környékén találkozok velük, a szoba többi részében nem.
A segítségetek kérem!
Ilyen volt? [link] Ez a szalonnabogár, ennek láthattad a lárváját (alsó képen).
Ilyen nálunk is van/volt, a gyapjú ágyneműtt ette. Most tettünk molyirtót a szobába, és levendulát is aggattunk mindenfelé. Hogy használt-e, még nem tudom... :S
Kifejlett molylepkéket nem szoktam találni a lakásban. Gondolom, ha molylárva lenne, akkor lepkének is lennie kéne néha, de nincs.
És csak ebben a szobában van, máshol nem.
Szerintem valami szalonnabogár lehet akkor is, csak más faj... :S
[link] egy ilyet találtam...
[link] -> "állati eredetű anyagokon (bőr, húsáru, szárított hal, bél, gyapjú, selyem) károsítanak."
Konkrétabbat is találtam: szűcsbogár. [link]
Sajnos írtásról neten nem találtam semmit, pedig engem is érdekelne, de porszívózás, tisztíttatás, télen kirakni fagyni... Az ágyban nézz át mindent, szedd, porszívózd ki őket egyesével. És ellenőrizd rendszeresen azt a részt, ahol megtaláltad őket. Egy idő után csak eltűnik! :D
Valószínűleg szűcsbogár lesz!
Köszönöm a segítséget! :)
El is kezdem irtani ahogy tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!