Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » MOralizálhatunk egyet? Van...

MOralizálhatunk egyet? Van joga az embernek megcsonkítani egy állatot, a saját kényelme érdekében?

Figyelt kérdés
Félreértés ne legyen, nem vagyok ellene az ivartalanításnak. Saját kutyáim is ivartalanítottak, hiszen nem tudnék mit kezdeni a szaporulattal. De vajon ez igy, filozófiai magasságokba terelve a dolgot, megengedhető? Pusztán azért mert emberek vagyunk? Persze az is,mint minden észérvm elfogadható, hogy nem lehet hagyni a természetet, hiszen a csapaokba verődött kóbor állatok ember és háztájit egyaránt veszélyeztetnének, de miért nem elég pl az állatok lekötése? Vagy fogamzásgátló adása? Hiszena műtét egy radikális beavatkozás egy egészséges szervezetbe!
2011. ápr. 29. 09:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kezd átmenni a dolog a politika témakörbe.
2011. ápr. 29. 10:18
 12/15 anonim ***** válasza:

Gázkamrák:

http://www.youtube.com/watch?v=kp9L10A-FNg&feature=related

Eddig nem szabadna eljutni. Akkor már inkább az ivartalanítás.

2011. ápr. 29. 11:07
 13/15 anonim ***** válasza:

Az állatok holokausztja már régóta tart, ez nem az ivartalanítással kezdődött. Elég körbenézni a világban, hogyan bánunk az állatokkal, vagy akár csak egy vágóhidat megnézni (ahová persze kívülállót úgysem engednek be).

De azt nem tudom, az ivartalanításból hogyan jutottál el az árja faj ki"tenyésztéséig".

2011. ápr. 29. 11:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Először is felesleges filozófiai magasságokba terelni a dolgot, mert felesleges. Maradjunk csak a realitás talaján.

Az elkötés nem száz százalékos szerintem, ahogy az embereknél sem. Nem egy nő lett már nagy meglepetésére terhes azután, hogy elköttette magát.

A fogamzásgátló meg legalább akkora beavatkozás a természetbe, mint egy műtét, sőt... Ráadásul ez hormonokkal dolgozik, ami nem biztos, hogy jó. Én pl. ha nő lennék, biztos nem szednék.

És igen, radikális, ugyanakkor ma már rutinszerű beavatkozás, ami az állat egészségének megőrzését szolgálja.

2011. ápr. 29. 17:39
 15/15 anonim ***** válasza:

A nyuszim egyszer próbált meghágni egy lufit, akkor mondtam ki, hogy itt az idő ivartalaníttatni, mivel egyedül van és soha nem lesz párja nem is kellett volna, de úgy gondoltam jobb ha azelőtt veszek el tőle valamit, amíg nem tudja mi az, hiszen a dolgok meghágása egy idő után szokássá válik, és nem hiszem hogy szép dolog nézni ahogy egy élettelen tárgyat akar a magáévá tenni. Ez számomra olyan mintha egy ember akire gyakran rájön a szexuális vágy csak önkielégítést végezhetne, és soha nem szexelhetne egy jót nővel, akkor talán jobb is ha nem ismeri ezt a vágyat, mint hogy szenvedjen, meg ugye a nyulaknak nem tesz jót a stressz, illetve a hosszú egészséges élet se lehet hátránya a dolognak.

Lehet, hogy az előbb leírtak furán hangzanak, de én így gondolom.

2011. ápr. 29. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!