Szerintetek fáj egy állatnak ha elvágják a torkák?
"Minél jobban megismerem az embereket, annál inkább kedvelem az állatokat"
Ennyi a véleményem!!!!!!
22N
Persze, hogy fáj neki, de mivel sokkot kap, ezért nem sokáig érzékeli a történteket, hamar elveszíti az eszméletét.
Kutatók készítettek tanulmányt erről, ahol olyan embereket kérdeztek ki, akikkel valami szörnyű baleset történt. (Pl. levágta valami valamelyik testrészüket.) Ők azt mondták, az adott pillanatban szinte nem is éreztek fájdalmat, az csak később jelentkezett. Mindezek ellenére humánusabb, ha "EU-szabvány szerint" vágják az állatokat, mert az gyorsabb, kíméletesebb. Azoknak viszont, akik ennyire dühösen reagáltak a kérdésre üzenem, hogy a Tescoban kapható, nagyüzemben vágott állatoknak sokkal rosszabb életük és haláluk van, mint az otthon levágott társaiknak (a csirkék nyakát pl. futószalagon vágják el), így aki eszik húst, attól álszentség a felháborodás.
Ennek ellenére én sem lennék képes levágni egy állatot sem saját kezűleg, és nem is eszem meg bármit. Nyulat, őzet, lovat soha nem ennék, a csirkét viszont elfogadtam ennivalónak, nem táplálok iránta érzéseket.
EU vs arab országok. A halal (nem halál) vagy kóser vágás lényege hogy az ütőeret vágják el, ami nem fáj túlságosan. Ezt egy sikertelen öngyilkostól meg tudnád kérdezni. Az állatból kifolyik a vér, ez a természetes fájdalomcsillapítás, tehát ami utána jön azt már nem érzi.
Szerintem ez sokkal humánusabb mint az elektrosokkos disznóölés vagy a futószalagos fejvágás.
Tisztelem Jamie Olivert is, aki igenis bemutatta egy csirke levágását élőben. Az általa ismert legfájdalommentesebb módszerrel. Nem hiszem hogy túl népszerű lett. De elérte hogy tiszteljük meg az állatot amit megeszünk. És ne gondoljuk hogy a Tesco-s dobozos csirke nem állat.
Ilyenkor gyakorlatilag szenved az állat.Baromság,hogy nem éreznek ugyaúgy fájdalmat,mint mi,nagyon fejlett az idegrendszerük.
Egyébként kecskét és birkát is ugyanúgy kábítani kell a törvény szerint,mint a disznót.
a kóser vágás a legembertelenebb dolog amit valaha láttam
nézzétek meg az Earthlings c. filben
Utolsó előtti,baromságot írsz.
Voltál már vágóhídon?
Ha lettél volna,nem írnál hülyeségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!