Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Póniló vagy "rendes" méretű ló?

Póniló vagy "rendes" méretű ló?

Figyelt kérdés
Nem tudom melyik legyen, ugyanis a póniló kisebb és kevesebbe kerül a táplálása meg minden de attól félek (lehet hogy most hülyének néztek) hogy nem fog elbírni(46 kg vagyok), csak mert hogy olyan kicsik 150 cm, kb. akkora mint én, nagyobb ló mondjuk egy félvér vagy valamilyen biztos elbír, de ha egy ponira ránézel olyan mintha megroskadna... Javítsatok ki ha tévedek. :)
2009. febr. 13. 19:58
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Hucul.

Ez egy olyan fajta lo ami nem póni ló de kissebb mint az átlag méretű lovak.Szóval nagyobbak mint a pónik de kissebbek mint a normál lovak.Felnőtt embereket is elbírnak.Lovas íjászatban is szoktak ilyen lovakat használni.

2009. febr. 13. 20:02
 2/26 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! :D
2009. febr. 13. 20:03
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Így ha később kíznál is akkor is elbírna.Amugy én nagy lovat szeretnék. :)
2009. febr. 13. 20:04
 4/26 anonim ***** válasza:
bocs híznál-t akartam írni
2009. febr. 13. 20:09
 5/26 A kérdező kommentje:
És egy nagyméretű lónak mennyibe kerül a gondozása havonta(körülbelül)? És egy kisméretűnek?
2009. febr. 13. 20:10
 6/26 anonim ***** válasza:
94%
Lehet, hogy sokan nem fogtok nekem hinni de a pónik többet esznek mint a nagy lovak. Nekünk is van pónink úgy hogy tapasztaltuk és már többen is mondták hogy ez így igaz. De én nagyméretű lovat választanék, mert a póni csak átmeneti. Azt egyszer kinövöd és akkor már nem tudsz rajta lovagolni. Persze akkor még ugyan úgy lehet vele foglalkozni csak már nem tudsz rajta lovagolni.
2009. febr. 13. 20:18
 7/26 A kérdező kommentje:
Ezek szerint egy nagy méretű lónak kevesebb a havi "fizetendője"?
2009. febr. 13. 20:20
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én így nem tudom megmondani de lehet, hogy etetés terén igen. De nem akarok badarságot mondani. De azt tudom , hogy az én pónim sokat eszik.
2009. febr. 13. 20:26
 9/26 anonim ***** válasza:
Mert nekem még nem volt nagy lovam.
2009. febr. 13. 20:26
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

46 kilót egy póni kacagva a elbír (mondjuk egy Shetlandi már nem biztos, de gondolom nem olyanra gondoltál). Egyébként nem kicsi az, gondolj bele, hogy te két lábon álsz, ő meg négyen, ha te is leereszkedsz négykézlábra, mindgyárt megnő aza ló:D

De azért jó lenne még tudni pár dolgot, pl hány éves vagy, milyen rég lovagolsz stb. Egy póniló pl egy kisgyereknek méretéből fakadóan jobb. Viszont nem fogyaszt sokkal kevesebbet, nyilván ez függ a tényleges méretétől is. De egyébként vehetsz nomrál méretű lovat is, megvan az az előnye, hogy tovább tart, nem növöd ki. És egy nomrál méretű ló azért elbír alsóhangon 110-120 kilót, szóval még a súllyal se lehet gond.

Viszont mielőtt megvennéd tényleg gondolkodj el azon, hogy hosszútávon fenn tudod-e tartani, tehát ott a "kevesebbe kerül a táplálása meg minden" rész kicsit rosszul hangzik. Tudom, hogy a nagy többség nem gazdag, ettől függetlenül még szeretne állatot, de nem teheted meg vele, hogy nem hívod ki éppen az orvost amikor beteg, mert nincs rá pénz. Lehet pl alterntívákat is választani, pl ha ketten tartotok el egy lovat, máris feleződik a költség, és két embernek egy ló bőven elég, főleg hobbilovaglás céljából.

A tartásdíjhoz megint kéne tudni pár dolgot, elsőnek van e saját istállód? Ha nincs, akkor a bértartás olyan 30-40k huf havonta. (ebben viszont már általában benne van az alapellátás,p la kaja) Főleg pest környékén húzósabbak amúgy az árak.

Ehhez jönnek az alkalmankénti orvosi költségek, oltások stb. Az orvos is változó, hogy mennyiért jön ki, olyan 10k hufból kijön egy kiszállás általában, de ha a ló beteg lesz, akkor ez csúnyán megugorhat. Patkolókovács az kb 5-10k huf.

Egyszeri költség lehet a felszerelés, pl nyereg,ha beéred használt holmikkal is, akkor olyan 200k hufból ki lehet hozni mindent.

Aztán vannak az extrák, pl patazsír, vagy pár kiló répa, amit ugyan nem kötelező megvenni, de alkalmanként nem árt kedveskedni vele a jószágnak.

2009. febr. 13. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!