Honnan tudom meg, hogy melyik a "fiú" és melyik a "lány" liba?
NyuszE tökéletes választ adott.
És igen, gúnár van meg tojó, lány liba csak az utcán van, fiú liba meg egyáltalán nincs.
Előző, ez egy gácsér, lévén kacsa és nem liba. Én csak onnan ismerem fel a gúnárt, hogy sziszeg és nekem jön.
Idézek:
"Az ivari dimorfizmus csekély, a gunarak valamivel nagyobb testűek, fejük durvább, erőteljesebb, a másodlagos ivarjelleg alapján azonban a két ivar megkülönböztetése nem biztonságos. A víziszárnyasokra jellemző phallos protrudens (ami sokban különbözik az emlősök phallosától) ad lehetőséget a két ivar elkülönítésére. A kifejlett gunarak esetében a phallos még nyugalmi állapotban (a szaporodási cikluson kívül) is jelentős méretű, a kloáka kifordításakor jól látható. Napos korban, a kloákát kifordítva, a phallos kezdeménye kölesszem nagyságú dudorként mutatkozik. Később, az ivarérettség eléréséig a két ivar teljes biztonsággal való megkülönböztetése szinte lehetetlen."
Szóval....megfigyeltem a külömbséget..akkor szűkítem a kérdésem:
Ha megy előttem több liba melyik a gúnár,és melyik a tojó?
Nem tudom másképpen leírni,csak úgy,hogy hátulról nézve egyiknek egy "ívben"--mint az"u" betű,a másiknak két "ívben",mint a hanyattfektetett"3-as"--látszik hátulról?
Minden évben van nekik libatojásuk,nagyon finom piskótát lehet sütni belőle. Nem esik össze,és szép sárga a tésztája.
Külömböző segítségeim eredményeként a hétvégén választhatok egyet magamnak !!!
Nem segítenek--de én egy tojót szeretnék választani !!!
Ennyi a "történet" !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!