Valaki segítene legyőzni a fóbiámat? (Nagyon súlyos szerintem)
Amikor meglátokegy pókot, legyen az pár miliméteres vagy épp jó nagy egyből elkezd remegni a testem és sikítva futok is onnan el. Addig nem vagyok képes visszamenni annak a szobának a közelébe ameddig a saját kéét szememmel nem látom, hogy vagy kirakják, vagy megölik. Van amikor még sírok is ha meglátok egy nagyobbat. Sajnos a szobámban elég sokszor 1,5-2cm-es pókok rohangálnak, szóval éjjel rettegek. Már attól kiborulok, hacsak a pókhálóhoz érek, vagy ha egy képet látok pókokról.
Szeretném már leküzdeni ezt, de nem megy.
Tipp? Ötlet? Tanács?
15/L
Én is ugyan így vagyok vele!:S
Anyukám meg a békától retteg ugyan így!:S
És képzeld el egyszer bemászott egy nagy fekete pók az agyamba és felmászott a lábamra,képzelheted?
3 napig alig mertem aludni!
Nem tudom mi lehet a megoldás de rajtam eddig semmi sem segített!
Én is ugyanígy vagyok vele, pedig 26/F vagyok...ciki-nem ciki...ez van :D
Próbáltam én is már ezt azt, nem enyhítette semmi a fóbiát....mondjuk különösebben nem is zavar, vagy érdekel, mert HÁLA ISTENNEK a mi házunka talán ha 1 évben 2-3 pókkal találkozom, és azok sem olyan hú de nagyok, és legföljebb a kazánházban, vagy vmelyik ólban vannak, nem a lakásban....de ha, ahogy mondtad, a te szobádban elég sokszor rohangálnak pókok, háááát áááá én már sztem infarktust kaptam vna XD lol
Esetleg tegyél a szobád ablakára szúnyoghálót, így akkor sem tudnak bejönni, ha esetleg nyitva az ablak, és mindig legyen kéznél egy kemótox (vagy hogy kell írni chemótox...mind1) ;)
Jah, de akkor még egy horrortörténetet megosztok veled! :D
Még régen vmikor, nem itt laktunk akkor, hanem egy másik házban, és hát...ott akadt azért egy-két pók néha, egyszer valóra vált az abszolút RÉMÁLMOM! Amikor reggel fölébredtem, éreztem, h vmi mászik a lábamnál, erre fölhajtom a takarót, és látom, h ott a lábamon egy hát nem túlzás, ha azt mondom, h kb. 4-5 cm hosszú, koromfekete pók omfg! ....hát gondolhatod....ordítozva kirohantam a szobából, és addig nem vtam hajlandó visszamenni, amíg a szüleim nem távolították el....mondjuk utána alig mertem elaludni egy darabig....váá....még mindig rossz belegondolni, már most is érzem megint (beképzelem), h mászik vmi, h ezt leírtam, de hát ilyen az ARACHNOFÓBIA ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!