70 kg nehéz egy lónak?
Én hobbista vagyok, akár versenyezhetnék is, de nincs rá alkalmas lovam, se pénzem. Azért őket sem kéne lenézni....
Amúgy kezdő lovas, nem tépi a ló száját, ha jó az ülése. Nem hiába köröztetik az embert futószáron olyan sokáig, a cél, hogy jó ülése legyen és ne akarjon se a nyeregbe, se a szárba kapaszkodni. Na most aki tépi a száját, az vagy nem tud ülni és kapaszkodik, vagy fosik a lótól hogy elrohan(sajnos ilyen is van), vagy egy idegbeteg állat (ilyet is láttam már).
Sajnos sokan a "bénaságukat" mindenféle ketyerével, zablával próbálják elfedni, pedig ki kéne őket javítani. Ilyen pl a mikmar zabla nevű förmedvény is, mely bármely lóból kezesbárányt csinál (végül is ez egy feszítő zabla, mely még pluszban az orra is hat egy zsinór segítségével), a delikvens meg örül hogy milyen fasza lovas, pedig nem is lóval van a probléma, hanem vele.
15 éve vagyok "hobbilovas". És még mindig van mit tanulni.
Nem mellesleg, láttam már olyan "profi" lovasokat, akiknek a lovaglása láttán kis híján sírva fakadtam, úgyhogy nem lehet általánosítani.
Az egész fejben dől el, van akinek elég, hogy utazik a ló hátán, húzza jobbra-balra, és van aki nem elégszik meg ennyivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!