Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » 70 kg nehéz egy lónak?

70 kg nehéz egy lónak?

Figyelt kérdés
70 kg vagyok, az úgy sok egy lónak? Nem póni. Csak érdekel, úgy sajnálom, nem akarom szétnyomni:/
2011. jan. 17. 19:18
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
én hobbilovasnak azt nevezem, akinek van lova, lovagol, de nem versenyzik. és persze ezek között is vannak "dísz lovasok", de a kérdés alapján felmerült pattogás, és szájtépés szerintem nem rájuk vonatkozik. Tehát nem egy hobbilovas veri szét az akárhány kilójával egy ló száját, hanem a kezdő lovas. vagy rossz lovas.
2011. jan. 25. 01:24
 42/45 A kérdező kommentje:
Oké, kezdő lovas. Szerintem azért az is túlzás, hogy minden kezdő felül, és cibálja amerre kedve tartja.. Attól, hogy valaki most lovagol először, még lehet óvatos, hogy hosszabb szárat adjon, és ne tépje a ló száját..
2011. jan. 25. 13:58
 43/45 anonim ***** válasza:

Én hobbista vagyok, akár versenyezhetnék is, de nincs rá alkalmas lovam, se pénzem. Azért őket sem kéne lenézni....

Amúgy kezdő lovas, nem tépi a ló száját, ha jó az ülése. Nem hiába köröztetik az embert futószáron olyan sokáig, a cél, hogy jó ülése legyen és ne akarjon se a nyeregbe, se a szárba kapaszkodni. Na most aki tépi a száját, az vagy nem tud ülni és kapaszkodik, vagy fosik a lótól hogy elrohan(sajnos ilyen is van), vagy egy idegbeteg állat (ilyet is láttam már).

Sajnos sokan a "bénaságukat" mindenféle ketyerével, zablával próbálják elfedni, pedig ki kéne őket javítani. Ilyen pl a mikmar zabla nevű förmedvény is, mely bármely lóból kezesbárányt csinál (végül is ez egy feszítő zabla, mely még pluszban az orra is hat egy zsinór segítségével), a delikvens meg örül hogy milyen fasza lovas, pedig nem is lóval van a probléma, hanem vele.

2011. jan. 26. 00:32
 44/45 A kérdező kommentje:
utolsó, teljesen jogos
2011. jan. 26. 14:56
 45/45 anonim ***** válasza:

15 éve vagyok "hobbilovas". És még mindig van mit tanulni.

Nem mellesleg, láttam már olyan "profi" lovasokat, akiknek a lovaglása láttán kis híján sírva fakadtam, úgyhogy nem lehet általánosítani.

Az egész fejben dől el, van akinek elég, hogy utazik a ló hátán, húzza jobbra-balra, és van aki nem elégszik meg ennyivel.

2011. jan. 30. 16:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!