Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » 70 kg nehéz egy lónak?

70 kg nehéz egy lónak?

Figyelt kérdés
70 kg vagyok, az úgy sok egy lónak? Nem póni. Csak érdekel, úgy sajnálom, nem akarom szétnyomni:/
2011. jan. 17. 19:18
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
Hát, ez nem az én feladatom(sajnos), 15 vagyok, most kezdtem lovagolni szeptemberben, régen jár
2011. jan. 18. 20:00
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

lulu01

Igen, sajnos manapság nincs igény, ill. legfőképp pénz a minőségi belovaglásra. Csak az a baj, hogy manapság minden nap meghal 1-2 ember az miatt, mert az adott ló nincs jól belovagolva, vagy éppen az illető személy nem ért hozzá. 70%-ban az első indok érvényesül. Ez sajnos igaz az iskolalovakra is. Nem egy iskolalóval dolgoztam már, akik bizony elég felületesen voltak nyereg alá szoktatva. Ez elég veszélyes dolog, még ha karámban is tanulnak a diákok.

Bocs az OFF-ért!

2011. jan. 18. 21:53
 33/45 A kérdező kommentje:

:|||

hát ez nem valam bíztató.. Ez a "rossz" vagy felületes belovaglás látszik a mindennapi lovaglásnál is, vagy csak néha néha jön elő? Szóval ha egy ló rosszul van belovagolva, akkor azt könnyen észre lehet így venni, vagy csak egy egy helyzetben érvényesül?

2011. jan. 19. 14:00
 34/45 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Személyes tapasztalatom, hogy a rosszul, felületesen belovagolt lovaknál állandó jelleggel rendelkeznek a problémák. Intő jel az is -amit nagyon sokan nem tudnak- hogyha a ló ellép, elhátrál akkor, amikor a lovas felakar rá ülni. Sokan ilyenkor a lovat megszidják, rosszabb esetben meg is ütik. Ezzel csak rosszabbodik a probléma... Én mindenkinek azt ajánlom, akár saját lovat, akár lovasiskolán belül egy lovat lovagol, hogy ne egyből pattanjon fel rá és go, rúgjuk oldalba ha elakarunk indulni, ha pedig megakarunk állni csimpaszkodjunk a szájába, stb. Először ki kellene alakítani egy kapcsolatot ló és lovas közt és utána engedni, hogy felüljenek a lóra. Csak sajnos ez nem kivitelizhető. :S

Nekem is van egy ügető kancám. Nem tagadom, a megvétele után eltelt kb. 5-6 hónap mire a ló elfogadott, benne volt a játékban, és szépen, állva, meg se moccanva fel tudtam rá ülni. Ez után képeztem át, ami megint csak kb. ennyi idő volt. Nekem ugyan az átképzése pénzbe nem került, de időmbe nagyon is sokba. De egyáltalán nem bántam meg.

2011. jan. 19. 20:30
 35/45 A kérdező kommentje:
Tudom, de sajnos nem tehetem meg, hogy ezekbe a dolgokba beleszóljak.. Se tapasztalatom, se olyan ló, amelyik ha mondjuk az enyém lenne, akkor próbálkozhatnék ilyen dolgokkal..:S Sokszor el akarnak indulni, igen, az egyik lány, vagyis egy segítő, aki kint szokott lenni, próbálta, hogy rátehénkedik kicsit a nyeregre, ha ellép a ló, akkor megint, amíg meg nem állt.. Egyékbént tdom, ha nem háznál van a ló, akkor ne is legyen, mondjuk szerintem akkor már ne is legyen háziasítva a ló, sokkal jobb lenne nekik szabadon:S Na mindgy, attól függetlenül és mindegyiket nagyon nagyon szeretem, és nem úgy, hogy általánosságban lóbu*i vagyok, hanem nagyon szeretem azokat a lovakat, akik ott vannak, meg úgy amúgy is kintlenni imádok.. Nem feltétlen lovaglni, hanem takarítani körülöttük, őket, stb..
2011. jan. 19. 21:39
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Lulu! Ne szidd a hobbi lovasokat. Azért, mert valaki nem a magasiskolát tolja, és nem versenyzik, csak mondjuk élvezi a lovaglás örömeit terepen, az nem azt jelenti, hogy pattog a ló hátán.

Én 20 éve lovagolok, 8 éve vettem az első lovamat, és hobbi lovas vagy, mert nem versenyzek. És habár csak 55 kg vagyok, úgy gondolom, ha 70 lennék se okoznék gondot egy átlag lónak.

hobbilovas nem egyenlő rossz lovas.

vili?

2011. jan. 22. 08:59
 37/45 anonim ***** válasza:
32%
Általában a hobby lovasok nem túl jók, szerintem ezt te is belátod, de persze vannak kivételek mint mindig.
2011. jan. 22. 14:15
 38/45 A kérdező kommentje:
Azért nem mindegy, hogy valaki úgy hobbilovas, hogy tudja az alapokat, és háromszor ült lovon, vagy úgy, hogy kurv@jó lovas, csak nem versenyzik. Van olyan aki mondjuk egy tanyán dolgozik, lovakat ő lovagolja be, ő foglalkozik velük, de mégsem versenyez, pedig mindent tud a lovakról, bármilyen lovat megül.. őt minek mondanád, ha nem hobbilovasnak?
2011. jan. 22. 16:54
 39/45 MME ***** válasza:
100%

Igen, de ez a ritkább :) Lovastúravezetőn egy csomó hobbilovassal voltam, (én akkor teljesen kezdő voltam, még csak egy hónapja kezdtem lovagolni, amikor elkezdődött a suli), akik már "profik" voltak. Ott találkoztam olyanokkal, akik (hiába lovagoltak már 4-5-6 éve), újra kellett tanulniuk (megtanulniuk) az ügetést, mert csak a másik két jármódban használták a lovat.

Elméleti tudásuk meg olyan mértékben hiányos volt, hogy néha elgondolkoztam, vajon tényleg láttak-e már lovat... Tudták, hogy kell felnyergelni, felkantározni, hogyan kell lepucolni, de a szervezetükről, a takarmányozásukról, az egészségükről és betegségeikről, a testfelépítésükről, a tartásukról, stb. fogalmuk sem volt!

De még a lovaglásról sem! Pl. mi az, hogy összeszedés, hajlítás; nem tudták a díjlovas feladatokat, hogy mi fán teremnek (pl. kígyóvonal :D), és hadd ne soroljam.

Voltak ott olyanok is, akik már 10 éve tartottak lovakat, és hobbilovasnak számítottak, sajnos ők sem voltak sokkal jobbak...

Én legalább az elméletét tudtam az egésznek, mert vettem a fáradtságot, hogy megtudjam, mi is az a ló, és mi a lovaglás (gyakorlatban persze nem tudtam volna csinálni, egy hónap után).

Én is hobbilovas vagyok, ráadásul nagyon kezdő még mindig, de nem tudom védeni a hobbistákat, mert sokan egyszerűen nem képesek, hogy megismerjék a lovakat, vagy tisztában legyenek azzal, hogy mit miért kell (úgy) csinálni (szárkezelés, ülés, egyéb segítségek), ezért van, aki nem is veszi komolyan a fontosságát ezeknek...

Ennek ellenére, ez nem csak a hobbilovasok sajátja, a versenyzőktől, tenyésztőktől is hallottam már annyi hülyeséget, hogy elég volt... Többek között ezért is váltottam westernre, reménykedve, hogy az még tényleg nem hígult fel, mert angolban mindegyik lovardánál át kellett írni magamban a tanultakat, mindehol mást tartottak jónak, a többit pedig lehülyézték... Akkor melyik szakembernek, profi lovasnak kell hinnem? Kezdőként véleményt mondani is nehéz...

2011. jan. 22. 20:52
 40/45 anonim ***** válasza:
35%

egy hónap lovaglás után mentél túravezetőire

Szerintem a western még jobban fel van hígulva, mert aki kiesik az angol nyeregből az átáll westernre.

A lovassport legnagyobb problémája a tudatlanság, ami első sorban a hobbistáknál jelentkezik.Hozzáteszem, hogy rengeteg időmet töltöm el azzal hogy segítsek nekik, de nem látják be hogy igazam van..

2011. jan. 24. 17:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!