Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » 70 kg nehéz egy lónak?

70 kg nehéz egy lónak?

Figyelt kérdés
70 kg vagyok, az úgy sok egy lónak? Nem póni. Csak érdekel, úgy sajnálom, nem akarom szétnyomni:/
2011. jan. 17. 19:18
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
0%
Az állatorvosok szerinti 20% az ideális anatómiai terheléshez van kiszámolva.Lássuk be ez a hobbilovasoknál nem valósul meg mert csak felülnek aztán kész.De persze egy 60kg-os lovas több kárt tud tenni mint egy 120kg-os néhány esetben és ugye itt jön a kéz szerepe, ami a döntő
2011. jan. 17. 20:38
 22/45 A kérdező kommentje:
Ha a minden második felállásnál az ügetésre gondolsz, az alapvető, tanügetésben egyszerűen nem érzem a kapcsolatot, és nem tudom irányítani. Egyébként azért merült fel bennem ez a kérdés, mert a múltkor egy apuka, meg az oktató felesége beszélgettek, apuka is lovagol, és beszélték, hogy ki hány kiló, a lánya aki lvoagol, meg ő, és hogy bírja-e..
2011. jan. 17. 21:07
 23/45 anonim ***** válasza:
Nem mind1, hogy milyen fajta, logikusan egy vékony telivér kevesebbet bír, mint egy nóniusz aki páncélos lovagok alá volt tervezve. De 70kg egy telivérre se sok. Én 75 vagyok 180 magas és ugró versenyző, egyik lónak se jelentett gondot. Valamint a ló izomzata is fontos, ha előtte fogatba ment akkor semmi gondot nem jelentesz majd neki, még belovaglásnál sem.
2011. jan. 18. 08:18
 24/45 anonim ***** válasza:

Hát egy arab olyan 80-90 kg-ot nem visz boldogan, legalábbis láttam olyan lovat, ami hisztizett egy 90 kilós pasi alatt.

Ha a ló elmúlt 4-5 éves a 70 kg simán elviszi, sőt még többet is. Mondjuk nagyobb súlyú lovas alá inkább sodrit adnék, vagy western nyerget, mert abban jobban eloszlik a teher.

Amúgy egy 70 kg-s ember rossz üléssel nagyobb kárt tud okozni, mint egy 100kgos jó üléssel.

Ha nem megy a tanügetés az azt jelenti, hogy nem vagy elég erős combban vagy rosszul ülsz, mert annak az a lényege, hogy jobban érezd a lovat, ezért is hívják idomító ülésnek. Ülj fel párszor szőrén, és rá fogsz érezni. persze tök más, mint nyeregben, de közelebb kerülsz ahhoz, amit tanügetésben kéne felvenni.

2011. jan. 18. 12:11
 25/45 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy hogy kell tanügetni, de nem szeretem. Nincs saját lovam, mindig másikon ülök, és csomószor egy ügető lovon, aki fogathajtásban volt, egy lányé, csak a másik lovával egyszerre nem tudja mindig lovagolni. Az ügetőló olyan noagyokat és hosszúakat lép, meg úgy rohan, hogy mikor csak a másik lábára próbálok átülni, akkoris hogy egy ütemet ugye nem állok fel, volt hogy majdnem leestem, akkorát pattantam rajta(kanyarban)
2011. jan. 18. 13:40
 26/45 anonim ***** válasza:
Nos, ez függ a ló testfelépítésétől. A lovas súlyának igazodnia kell a lóhoz. Ha 70kg vagy az egy átlagos testű ló könnyedén hordozza. No nem egy 150cm 400kg-os lóra gondolok.
2011. jan. 18. 14:27
 27/45 anonim ***** válasza:
Ez jó. A középkorban nagytestű, álltalában erős csontozatú lovakat tenyésztettek, hogy elbírja a páncélzatot és lovasát. Ha nem így lett volna hamar elfogyott volna a ló alóla.
2011. jan. 18. 14:30
 28/45 anonim ***** válasza:

A 70 kg ahogy előttem többen is írták nem nehéz egy lónak. (Persze a többi hozzászóló által leírt dolgok is igazak, tehát szelektálni úgymond a fajtára. Ne akarj egy arabot lovagolni. Nekem nóniuszaim vannak, és én sem vagyok vékony testalkatú. Remekül bírják a terhelést, rámás, jó megjelenésű lovak, és nagyon jól izmoltak.

Az előző hozzászólásodra reagálnék:

Ügetőlovat nem egyszerű lovagolni. Átképzést nem is kapott a ló? Mert ha nem, akkor sürgősen át kellene képezni ha már nem használják ügetőversenyeken. Így sem a ló, sem te nem fogod élvezni a lovaglást...

2011. jan. 18. 19:10
 29/45 anonim ***** válasza:
0%
Kedves utolsó!irigylem az ideológiádat,hogy átképezték vagy át fogják.Legyünk őszinték ehhez jó lovas kell, akit meg kell fizetni(én nem vállalnám 80-100 ezer alatt)az ügető értéke alig több ennél szóval sajnos ez van..nincs igény a minőségi módon belovagolt lovakra.
2011. jan. 18. 19:19
 30/45 A kérdező kommentje:
Hát, ez nem az én feladatom(sajnos), 15 vagyok, most kezdtem lovagolni szeptemberben, régen jártam kiskoromban 2,5 évet, most kezdtem újra, szóval még ötletet sem adhatok, hiszen a béka segge alatt vagyok..
2011. jan. 18. 20:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!