Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Cicám legyen vagy kutyám?

Cicám legyen vagy kutyám?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok. Sajnos nemrég meghalt a cicám, akit nagyon imádtam. Most rászántam magam, hogy legyen egy másik állatom, csak nem tudom eldönteni, hogy cica vagy kutya legyen. Már van egy németjuhász kutyánk, aki már elég öreg, ezért ameddig ő él, nem akarok új kiskutyát, mert a kiskutyát mindenki szeretgetné, babusgatná, a másikkal meg senki nem foglalkozna, nem akarom hogy rossz legyen neki. Ha kutyám lenne, azzal az a hátrány, hogy nem tudnék vele sokat foglalkozni, mert egész nap alig van itthon valaki. A másik hátrány még az hogy a kutya nem jöhetne be a házba, így pl este nem tudnám őt szeretgetni. Ha cicám lenne, azzal meg az a hátrány, hogy elmegy ugyebár az udvaron kívül is, át másik udvarokba, kutyák közelébe, elütheti az autó is (sajnos most a cicámat így veszítettem el, nem tudom kutya volt-e vagy autó). A cicám elveszítése nagyon megrendített, szóval ezért félek annyira ettől az elkóborlástól. Viszont a cicának nincs szüksége annyira rá hogy foglalkozzanak vele, és össze tudok vele bújni, mert olyan kis puha ölelgetnivaló teste van, stb, és ezért lenne jó. A kutya viszont azért lenne jó, mert az kötődik hozzám, és mindig szeret, és mindig jó kedvre derít, el tudom vinni sétálni, stb.

Nem tudom mi legyen, arra gondoltam, ha cica lenne a választás, akkor 2 cicám is lenne, ha kutya, akkor meg egy kistestű, vagy közepes méretű kutya.

Szerintetek? És milyen fajta?

2011. jan. 16. 14:43
1 2
 11/13 MME ***** válasza:
Nekem van egy olyan mániám, hogy nem szeretek sem kutyát, sem macskát egyedül tartani, úgyhogy én a kettőre tenném le a voksom, de nem ez a döntő érv, hanem hogy a családod hogy áll hozzá. Nekem mindig mindenből legalább kettő volt (papagájból és teknősből is), a macskák is imádtak összebújni egymás hegyén-hátán, közös tálból ettek, együtt játszottak (meg most az öt is), és eddig az 5 macskára nem kellett annyit költenem (étel, orvos), mint egy kutyámra, szóval két macska nekem annyi, mint egy.
2011. jan. 16. 23:31
 12/13 MME ***** válasza:
Szerintem macskákkal is elérhető olyan kötődés, hogy ne nagyon akarjanak elmenni, bár nekem a visszatartó erő az a nagy szuka kutyám, amelyik állandóan nyalogatja, bolhássza és védi őket (amik kiskorukban kerültek ide, azoknak meg a pótanyja volt), és a többi macska. Az egy kandúron kívül (a többi négy is az egyébként) nem nagyon vándorolgatnak, mert ha az egyiket henyélni látják, akkor a többi is csatlakozik, ha az egyik játszik, akkor a többi is figyeli vagy beszáll... Persze macska etológiában egyáltalán nem vagyok jártas, úgyhogy ez lehet szerencse is :/ Vannak macskák, amiknek semmi veszélyérzetük nincs, és vannak helyek, ahol veszélyes a macskatartás. Nekem is ütötték már el, de ettől függetlenül sosem tudnám elképzelni, hogy ne lenne néhány ilyen szőrgombócom :) Nekem ez hozzátartozik az élethez, a kutyákkal együtt. Ha a kutyámat megmérgeznék, akkor sem tudnék meglenni kutya nélkül - persze ekkora kegyben nem részesülnék a sitten...
2011. jan. 16. 23:48
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi nektek is :) Egyre jobban hajlok afelé hogy 2 cica legyen, ahogy leírtátok hogy együtt vannak mindig, és együtt játszanak, stb, ez igaz.. Az előző cicám egyedül volt és nagyon nagyon lusta volt, nem csinált semmit, lehet hogy pont ezért mert nem volt játszótársa. Már csak anyuékat kell megfűzni, hogy lehessen 2 is, ők inkább csak egyet szeretnének.. De mondtam nekik, hogy nekem jó a sima házimacska, amit ingyen megkaphatunk, nem kell több 10ezer forintért, vagy nem tudom mennyik a különböző fajták. Így remélem megengedik a 2 cicát. Ivartalanítani is szeretnénk őt/őket, így a 2 cicával ez is kicsit húzósabb (mármint anyagilag)..
2011. jan. 17. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!