Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Cicám legyen vagy kutyám?

Cicám legyen vagy kutyám?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok. Sajnos nemrég meghalt a cicám, akit nagyon imádtam. Most rászántam magam, hogy legyen egy másik állatom, csak nem tudom eldönteni, hogy cica vagy kutya legyen. Már van egy németjuhász kutyánk, aki már elég öreg, ezért ameddig ő él, nem akarok új kiskutyát, mert a kiskutyát mindenki szeretgetné, babusgatná, a másikkal meg senki nem foglalkozna, nem akarom hogy rossz legyen neki. Ha kutyám lenne, azzal az a hátrány, hogy nem tudnék vele sokat foglalkozni, mert egész nap alig van itthon valaki. A másik hátrány még az hogy a kutya nem jöhetne be a házba, így pl este nem tudnám őt szeretgetni. Ha cicám lenne, azzal meg az a hátrány, hogy elmegy ugyebár az udvaron kívül is, át másik udvarokba, kutyák közelébe, elütheti az autó is (sajnos most a cicámat így veszítettem el, nem tudom kutya volt-e vagy autó). A cicám elveszítése nagyon megrendített, szóval ezért félek annyira ettől az elkóborlástól. Viszont a cicának nincs szüksége annyira rá hogy foglalkozzanak vele, és össze tudok vele bújni, mert olyan kis puha ölelgetnivaló teste van, stb, és ezért lenne jó. A kutya viszont azért lenne jó, mert az kötődik hozzám, és mindig szeret, és mindig jó kedvre derít, el tudom vinni sétálni, stb.

Nem tudom mi legyen, arra gondoltam, ha cica lenne a választás, akkor 2 cicám is lenne, ha kutya, akkor meg egy kistestű, vagy közepes méretű kutya.

Szerintetek? És milyen fajta?

2011. jan. 16. 14:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha keveset vagy otthon, akkor mindenképp cica. Ők sokkal jobban elvannak egyedül mint bármilyen kutya.
2011. jan. 16. 14:49
 2/13 anonim válasza:
9%
Kutya, és a fajtája komondor.
2011. jan. 16. 14:52
 3/13 anonim ***** válasza:
Oposszumod.
2011. jan. 16. 14:53
 4/13 anonim ***** válasza:
szerintem legyen cica. :) és azért ne legyen kutya mert ami most kutyusod van féltékeny lenne, szomorú, bánatos..stb. Legyen kiscica 1 vagy 2. :) És a cica is tud szeretnii. :P és jön ő is utánad ha annyira szeret :) mert nekem volt és az is jött ha hívtam : D szóval mindenképpen ciica : D
2011. jan. 16. 14:53
 5/13 anonim válasza:
Cica nekem egy kan macskám van már lassan hat éve és nagyon jó háziállat.Reggel bejön este kimegy,reggeltől délután 4ig maga van és csak alszik:)szóval az almon és az ételen meg persze a simogatásom kívül más törődést nemigényel.Jah évente vagy kétévente oltás,úgyhogy sztem cica:D 17/F
2011. jan. 16. 15:03
 6/13 anonim ***** válasza:
Én a szobatigrist választanám :) Szigorúan benntartva, ivartalanítva, így nem fog kivágyódni és nincsenek veszélyek se (szomszéd kutya, autó stb). A kölyöknek még sok játék kell, hogy lefoglalja magát, de ahogy nő, úgy "lustul" és egyre többet alszik, talál magának elfoglaltságot.
2011. jan. 16. 16:55
 7/13 A kérdező kommentje:
És nem fog kivágyódni a szabadba, ha mindig bent tartom?
2011. jan. 16. 19:36
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha soha nem engeded ki, akkor nem fog kivágyni, mivel nem tudja milyen az. Ha kiengeded, akkor meg ott a rizikó, hogy nem jön haza többet, vagy történik vele valami.
2011. jan. 16. 22:13
 9/13 MME ***** válasza:
Ha nincs sok időd foglalkozni a kutyáddal, akkor az is ki fog menni az útra, és akkor ugyanott vagy. Semmiképp ne vállalj kutyát, az nem való egy ilyen elfoglalt családhoz. A macskák függetlenek, csupán annyit várnak el tőled, hogy enni adj nekik és megsimogasd őket, pontosan az olyan emberek számára ideálisak, mint amilyen te vagy. Egy kutyának minden nap kell fizikai és szellemi kihívás is (bár csak ha azt akarod, hogy boldog legyen). Nekem is van 5 macskám, és nagyjából az udvarban vannak, leginkább a kutyasétáltatásra szoktak kimozdulni, és az egyik kandúr párzási időszakban bunyózni, de vigyáznak magukra, tudják, hol nincs kutya, tudják, hogy az úton vagy minél előbb átkelnek, vagy nagyon figyelnek. Az egyetlen probléma az szokott lenni, hogy befekszenek az álló kocsi alá, de szerencsére a motor hangjára kiszaladnak. Szerintem teljesen egyértelmű a válasz, hogy mit ne: kutyát.
2011. jan. 16. 22:51
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Gondolkoztam rajta, és még nem biztos de valószínű hogy cica lesz. Csak nem tudom hogy 1 vagy 2 cica legyen-e..:)Csak féltem az a baj:S
2011. jan. 16. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!