Egyedül élek, és unatkozom gyakran. Milyen állatot vegyek, ami nem igényel sok törődést, de mégis lehet vele játszani, illetve látványos?
Ajánlom a tamagocsit! Bár mondjuk az is meghal ha nem adsz neki enni.
Nem csodálom hogy egyedül élsz!!!!!!
Látványos?
Szerinted egy pasi vagy egy nő is csak azért "tart" egy társat, mert látványos?
Kaja nélkül semmilyen ember, állat nem él meg. Több napra otthon hagyni pedig kínzás! Nem való neked állat, ha nem törődsz vele és már most több napra otthon akarod hagyni.
Nem csoda, hogy nem jut eszedbe semmi, mert ilyen kb nincs!
Azt tudom tanácsolni, hogy időnként ha szeretnél kicsit simogatni egy állatot, akkor menj át a szomszédba és játssz picit a cicával. Biztos megengedi a gazdája, viszel neki egy cicakonzervet is...
Vagy járj el szórakozni, illetve foglald el magad, vagy keress magadnak pasit/csajt.
Több napra nem nagyon lehet egyedül hagyni egy állatot sem.
Úristen mi lesz, ha neked gyereked lesz......
Én is így voltam, nekem az afrikai óriáscsiga jött be.
http://www.youtube.com/watch?v=pdg4f6AZ1u0&NR=1
és nagyon szeret enni:
http://www.youtube.com/watch?v=EAQ8yVilkE0
viszont korhadékevő, tehát nem bánja, ha picit megfonnyad a bab-vagy borsólevél, illetve a kedvence, az uborka.
Jó, ha mindig van benn nála valami kaja, de ha nincs, 1-2 hétig is simán elvan (utána begubózik és várja az "esős évszakot"... szinte elpusztíthatatlan!!).
Hetente rá kell löttyinteni a földjére 1 pohár vizet, és ki kell szedni a tényleg romlott (penészes) zöldséget - a cukortartalmúak (pl konzerv kukorica) hamar romlanak, azzal vigyázz. Egyébként az "outputot" sem kell feltétlenül takarítani (bár nem túl esztétikus): kiszárad és föld lesz belőle. Kell még neki egy szépiacsont kb. havonta (abból lesz a háza :)).
Lakhelyük egy terrárium, benne 10cm virágföld, 2havonta csere.
Jobban nőnek, ha ketten vannak; egy kis terrárium elég nekik. Amúgy érzelmi életüket tekintve igénytelenek (tizedannyi eszük van, mint egy halnak, pedig az sem nagy cucc :)), ellenben nagyon aranyosan kandikálnak a csápjukkal, finoman bizsergetnek, ahogy a kezeden másznak (ezek NEM "nyálkásak"), sőt - meglepő - még a csajok is szeretik őket!!
És nem mellesleg az enyémek november óta alszanak (bebetonozták magukat a házukba), majd februárban talán felébrednek... Házukat lekentem lenolajjal, h addig is gyönyörűen csillogjanak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!