Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megvédeni a kis...

Hogyan tudom megvédeni a kis nyulaimat decemberben jönnek világra?

Figyelt kérdés
Zárt helyen ketrecben fogom tartom őket.
2010. nov. 27. 12:15
 1/3 anonim ***** válasza:

A ketrec ne legyen túl kicsi, legyen benn sok puha alom, az anya kapjon kaját, vizet.

A többit bízd az anyára és ne zavard a kicsiket.

2010. nov. 27. 14:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Csinálj egy 30X30cm-es elletőtálcát aminek a magassága kb8cm és azt kb egy héttel a várható ellés előtt tedd be a ketrecébe.Abból tudod hogy elleni akar hogy egypár nappal az ellés előtt letépi a szőrt a hasaaljáról hogy a kölykök hozzáférjenek a tőgyéhez és tudjanak szopni!Nagyon vigyázz hogy mikor megkölykezik ne nyulj a kicsikhez mig elő nem jönnek a fészekből mert akkor előfordul hogy otthagyja Őket az anyjuk.Ha valami még érdekel és apuék sem tudják akkor kérd meg a szüleid hogy irjanak priviben és szivesen segitek.Több évig tartottam nyulakat!
2010. nov. 27. 16:45
 3/3 anonim válasza:
Valóban kell az ellető keret bár én az egyik anyánál nem raktam be mert már késő volt. Saját tapasztalat alapján javaslom azt neked, hogy biztosíts fészek anyagot(pl.széna). Rakd be az ellető keretbe. Fialás előtt megtépi magát a nyuszi és kialakítja a fészket. Miután lefialt a kicsik összebújva mocorognak a szőrcsomó alatt. Nem lesz semmi bajuk ha zárt helyen van a ketrec. Nekem kb 20 kisnyuszim van most jelen pillanatban és nem fáznak. Viszont az tévhit hogy nem szabad megfogni őket! Mindenképp meg kell nézni, hogy nincs e véletlen elpusztult nyulfi a fészekben, és ha a fészek mellé fial akkor bele kell tenned őket. Mielőtt hozzányúlsz a fészekhez, vagy a kisnyuszikhoz MINDIG simogasd meg az anyát, így nem lesz gond. Természetesen mindig legyen friss víz az anya előtt és növeld a takarmány mennyiségét is.
2010. dec. 5. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!