Miért vannak sokan az ivartalanítás ellen, akik csak hobbiból tartanak állatot?
Figyelt kérdés
mindegy, milyen állat, kutya, macska, nyuszi, görény... stb.2010. nov. 23. 14:30
11/12 anonim válasza:
Szerintem ezért kell minél hamarabb ivartalaníttatni még kölyökkorban, mert akkor nem lesznek hormonproblémái. És persze ugyanugy lehet utána is daganatos megbetegedése, csak épp nem ilyen hererák, petefészekrák és hasonlók. Legalább már ezektől nem kell félni utána.
12/12 anonim válasza:
Szerintem az ivartalanítás kegyetlen dolog. Elvenni a nemét egy állatnak, nem áll jogunkban. Ők sem véletlenül születnek nemi szervekkel. Én inkább a fogamzásgátlót ajánlom, mert sokkal kíméletesebb, nem macerás, és egy állatnak ugyanannyi joga van szülni mint egy embernek. Azt hisszük az a jó, ha kiműttetjük az állatunkat, de ezzel megfosztjuk a természetétől, a természetes viselkedésétől. Ha ti itt mindannyian úgy gondoljátok, hogy szeretitek az állatotokat, és egyenrangúnak tartjátok magatokkal, akkor gondoljatok bele abba hogy mi lenne ha valaki fogná, és kivenné az egyik szerveteket amikor akár fogamzásgátlót is szedhetnétek. Nem lehet soha gyermeked, "elveszted a nemedet", elveszted azt ami meghatározza az életed. Szerintem ez gusztustalan. Persze az is, ha valaki megöli/cserbenhagyja a kölyköket. Ha befogadsz egy állatot, felelőséggel tartozol érte, de ez nem egyenlő azzal hogy kiműtteted amitől egy lusta, elhízott, jellegtelen szőrpamacs lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!