Miért vannak sokan az ivartalanítás ellen, akik csak hobbiból tartanak állatot?
Én pl. azért elleneztem kicsit az ivartalanítást, mert természetellenesnek tartottam, sajnáltam "elvenni" szegény cicáimtól ezt a lehetőséget, meg kitenni őket egy műtétnek.
Ennek ellenére ivartalanítva vannak, mert - főleg a lánycicák - nagyon szoktak szenvedni tüzeléskor, és mivel vegyes neműek, kiscicákat sem akarok (vagyis igen, de nem lehet). :)
Az enyém most lett ivartalanítva pár napja.. szeretem a kiscicákat, de nem tudok nekik megfelelő gazdit biztosítani, úgyhogy ez volt a legjobb megoldás.
14:38-as: Rengeteg helyen kutakodtam előtte és több állatorvost kifaggattam a fogamzásgátló injekcióról, de mindenki azt mondta, egyáltalán nem tudja ajánlani, mert többet árthat, mint használ. Nem tudom milyen módszert használsz a cicádnál, de ha ezt, akkor én kikérném még 1-2 doki véleményét..
Igen, vannak állatok, akiknek az ivartalanítástól teljesen felborul a hormonális egyensúlyuk.
Ha tudsz rá vigyázni és megfelelően fegyelmezett,nincs is semmi baj.De mikor a tüzelő kutyádra naponta 6-8 fiúkutya rárepül, és a kutyafuttatón a felmenőidet hangosan emlegetik,el fogsz gondolkodni azon, hogy melyik éri meg jobban.
Igen, az ivartalanított állatoknál is vannak daganatos megbetegedések,mert ugyanazoknak a hatásoknak vannak kitéve,mint az emberek - étel, víz, levegő, stressz, stb.
Az ivartalanított állatnál jobban kell figyelni, hogy ne hízzon el, egyes betegségekre hajlamosabbak lesznek, de valamit valamiért. Te vállalsz felelősséget az állatért, az életéért és a gyerekei életéért is, ennek tudatában kell dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!