Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Akinek pokfobiaja van (retteg...

Akinek pokfobiaja van (retteg a pokoktol! ), annak a vizipoktol is iszonya van?

Figyelt kérdés
2010. nov. 10. 11:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez molnárka, és tök aranyos!

A rajzfilmben szereplő vizipók eredetije viszont az az élőlény, aminek a képét 11.51-kor linkeltem be. Az csinál magának "légnadrágot", amivel lemegy a víz alá. Lenyűgöző teremtmény amúgy, de engem a frász tör ki tőle.

2010. nov. 10. 14:35
 12/16 A kérdező kommentje:

De komolyan, miert kell felni toluk? :)

Elnezo vagyok teljes mertekben az ilyen ismeroseimmel, szoval mikor jonnek hozzam az osszes pokocska kimegy az udvarra, mindenhonnan leszedem a pokhalot, meg a pok plussomet is eltuntetem :) De nem tudom, hogy miert kell felni toluk :D

Hisz egyes pokocskak olyan kis artalmatlan teremtmenyek, sajnalom oket kinyirni... Inkabb megfogom, es kiviszem oket az udvarra...

Regebben keresztespokokat tartottam, egyszer sem csiptek meg, pedig voltak igen gigantikus meretu pokjaim is...

Persze valahol megertem, en peldaul klausztrofobias vagyok, igy teljesen egyutterzek...

De mitol alakult ez ki nalatok? Valami gyerekkori trauma? Vagy mi az oka?

Amugy 20 eves leany vagyok. Szoval nem egy tokos gyerek...

2010. nov. 10. 15:13
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A fene tudja, miért kell félni tőlük. Minden embernek van legalább egy irreális félelme. Részemről nincs se klausztofóbiám, se tériszonyom, kígyót-békát-gilisztát-egeret-tücsköt-bogarat simán megfogok, de a pókoktól frászt kapok. Amúgy megölni én sem szoktam őket. Ha találok a lakásban, akkor vagy hősként kiteszem valami lapáton, vagy a páromat kérem meg erre, aki ugyanúgy fél tőlük, szóval ilyenkor ő a hős lovag! ;)
2010. nov. 10. 16:13
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

SZIA!

Nekem pókfóbiám van; én félek a vízipókoktól is.

De az én fóbiám nem olyan súlyos, hogy képen sem tudom elviselni; de van ilyen és én ismerek is olyat.

2010. nov. 13. 14:46
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én részben vagyok pókfóbiás.A vízipóktól nem félek,sőt a vízipók védett faj is,a madárpókok szebb fajtáitól sem,meg a kisebb pókoktól,de pl.kaszáspók stb na ezektől nem az hogy félek,mert tudom hogy ártalmatlan,de undorítónak találom.De azért nem pusztítom el őket pl.rovarírtószer stb.
2010. nov. 17. 12:06
 16/16 anonim válasza:

ez a molnárka:

[link]

ez a vízipók vagy búvárpók:

[link]

(képet nem mertem belinkelni, ezt is alig - semmi értelme, hogy félek tőlük, olyan baromság, de na, ez van.)

A molnárka aranyos és nehéz volt lefotózni.

A búvárpók nem aranyos (szerintem) és nem merném lefotózni.

Én még ha ránézek a képre is frászt kapok és minden bajom van, de vannak olyan pókok, amiket meg is merek fogni. Képet nem linkelek, mert keresés közben rondaságok is feltűnnek. Az ugrópók aranyos kicsiben (1,5 mm-es max).

2014. aug. 24. 01:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!