Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért engeditek be a lakásotok...

Miért engeditek be a lakásotokba az idegent?

Figyelt kérdés

Tagja vagyok pár kutyaszitteres csoportnak és egyre jellemzőbb, hogy kutyaszitterkedést "ottalvással" vállal a szitter. Nekem ez totálisan elfogadhatatlan, nincs az a pénz, amiért én beengednék egy vadidegent a lakásomba, hogy vigyázzon a kutyámra. Fizessek érte, hogy a kanapémon hédereljen???

Segítsetek már megérteni, milyen világnézet kell ahhoz, hogy belemenjen az ember egy ilyenbe?

jan. 30. 05:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A szükség, leginkább. Nyilván, ha lenne megfelelő családtag, akkor az kutyázna. De ha nincs, akkor is meg kell oldania valahogy, ha nem viheti magával épp a kutyát...
jan. 30. 06:50
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az első is írta, van akinek vagy ez az opció van vagy a semmi.
jan. 30. 07:46
 3/13 anonim ***** válasza:
78%

Gondolkozz egy kicsit, és rögtön megérted 😉

Ja, eddig sem sikerült megértened. Pech.

Vagy te akkor jó szívvel magára hagysz 2-3 éjszakára egy 5-6 hónapos állatot? Ez szomorú.

Tudod, egy SOS útnál pl nem viheted magaddal a kutyát-macskát, de ha kicsi, nem is hagyhatod egyedül éjszakára.

A panziót meg engedjük el, az nettó stressz egy kölyökállatnak.

jan. 30. 08:14
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

Mondjak egy ennél is meglepőbb dolgot?

Sokan vannak, akik a saját gyereküket is képesek rábízni egy idegenre. Döbbenet...

jan. 30. 08:34
 5/13 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem a kérdező nem azt nem érti, hogy valaki másra bízza a kutyáját, hanem azt, hogy ezt a saját lakásában teszi. Le lehet pontozni, de én sem engednék be egy idegent a lakásomba.
jan. 30. 09:08
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

Mondjuk pl mert szüksége van rá a kutyának hogy ott legyen valaki vele este, hogy nyugodtan aludni tudjon. Nekem a macskáim ilyenek.

Egyszer volt hogy kórházban aludtam, és nem aludt itthon velük senki. Nagyon stresszesek voltak, hánytak, sírtak amikor hazaértem.

Ha viszont itt alszik valaki helyettem, akkor nyugodtabban viselik a távollétemet.

Sajnos nem mindenki tud megbízni ismerőst, így kénytelenek idegennek fizetni.

Nekem pl anyám vagy átjön, vagy nem - meggondolja magát pl mert meleg van és nincs kedve átvonatozni hozzánk (5perc út), én meg 150+ kilométerről teleportáljak már valaki másnak házkukcsot vagy menjek haza..(egy éjszakára utazunk csak, azt az egy estét nem bírta ki pedig elvállalta). Más rokonom nincs, aki kedvelné az állatokat. A barátaim dolgoznak, messze laknak. A szomszéd tuti kiengedné őket meg lehet lopna is. Marad az idegen "hivatásos" állatvigyázó.

Írták hogy vigyázzon rá a kutyaszitter a saját otthonában. Jah, ez is plusz stressz az állatnak, egy idegen helyen aludni idegen emberrel. Lehet azt hinné elhagyták a gazdái.

jan. 30. 09:54
 7/13 anonim ***** válasza:
48%

“ Le lehet pontozni, de én sem engednék be egy idegent a lakásomba.”

Én még mindig inkább, minthogyba kutyát vigyem idegen helyre

jan. 30. 10:04
 8/13 anonim ***** válasza:
40%
Hát mert miért ne?
jan. 30. 10:35
 9/13 anonim ***** válasza:
77%

Hát nekem a cicáimra macskaszitter vigyáz, amikor nyaralunk. Nem alszik itt, jön minden nap másfél órára, játszik velük, kitakarítja az almokat, ad nekik enni. Aztán este anyám még egyszer átjön és megeteti őket, de ő mást nem csinál, nem macskás típus.

Miért így? Mert nincs a családban macskás rajtunk kívül, így senkire nem tudom őket úgy bízni, hogy tudom, hogy nem nagy nyűg neki, és szívesen foglalkozik velük. Panziót próbáltuk, az sokkal nagyobb stressz nekik, túlélik, de az első 1-2 nap nem is esznek, idegen helyen vannak, kis kennelbe zárva, kb fél órára kiengedve/nap. Ehhez képes irgalmatlan drága. Ha meg cicaszittert hívok, otthon maradnak a saját környezetükben a 2 szintes családi házban, nem stresszelnek, elvannak. Ja, és feleannyiba kerül, mint a panzió.

Az meg, hogy idegent engedek a házamba... pénzt, értéket nem hagyok itthon ilyenkor, amúgy meg nem rejtegetek hullákat az ágy alatt, hogy attól féljek, lebukok :D A macskaszitter fényévekkel jobb megoldás volt nekünk bárminél.

jan. 30. 13:43
 10/13 A kérdező kommentje:

#3: látom az értelmi képességed nem éri el a szintet, hogy 3 összetett mondatot képes legyél értelmezni

#5: szerintem ezek úgysem értik, kívánom nekik h egyszer egy idegen rámolja ki a lakásukat, amíg odavannak

jan. 30. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!