Ti találkoztatok már a lakásotokban légyölő pókszázlábúval?
Egyszer azt hittem hogy igen, de mikor megszámoltam a lábait, kiderült, hogy csak 97 lába volt. Tehát a válaszom: nem.
Máig szégyellem ezt a hiányosságomat.
Szerencsere meg nem, mert akk mar az intenziven feküdnek vmi szivinfartusbol kifolyolag:D
Egyetlen fobiam van az a pok.
Írják,hogy az embert is megcsípi. Hát én kiskorom óta járok a telekre a Balatonon. Ott van ilyen állat,sehol máshol nem találkoztam még vele. Soha nem támadott soha nem bántott,inkább ha felkapcsoltam a villanyt menekült. Te merre laksz?
1. Érdekes, én már vagy 5x találkoztam vele a házunkban az utóbbi 5 hónapban, pedig gyakran van takarítás
2. Egy viccnek elmegy
3. Köszönöm a tanácsot
4. Ez nem pók, hanem pókszázlábú
5. Tolna megye déli részén
6. Rendszeresen van takarítás, ennek ellenére is előfordul!
A wikipédián sok mindent írnak.
"A trópusi nagyobb példányok mérge ödémás duzzanatot, nyirokmirigy-daganatot, akár időleges helyi bénulást okozhat. (Óriás pókszázlábú, azaz Thereuopoda longicornis, amely 25 cm-es testhosszt és 30 cm-es lábfesztávolságot is elérhet.) A méreg hatása nagyjából 36 óra"
Magyarra fordítva: teljesen másik faj, ami máshol él.
Also, az, hogy veszélyes lehet a mérge az emberre, nem egyenlő azzal, hogy az embert prédának tekinti. Ha megfogod, nyilván védekezni ("támadni") fog, de magától nem.
Hihi, elképzeltem, ahogy valaki hazajön, és azt látja, hogy a hajamnál fogva húz be valami a sarokba... Utánamjön, és felsikít, mert épp egy rovar rágja el a nyaki ütőeremet, gonoszul nevetgélve.
Nem, nem fog se megenni, se levadászni. Csak egy rovar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!