Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ha valaki talál egy haldokló...

Ha valaki talál egy haldokló állatot és elviszi az állatorvoshoz az ingyen elaltatja?

Figyelt kérdés
jan. 20. 14:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%

Azt tudod tenni, hogy beviszed egy menhelyre, elmondod, hogy találtad, és nincs pénzed a gyógykezelésére.

Sérült állatot nem szoktak visszautasítani.

jan. 20. 15:53
 12/19 anonim ***** válasza:
89%

Az állatorvosnak sincs ingyen az altatás. Beviszi valaki az állatot, az állatorvosnak pénzbe kerül a gyógyszer, az eszközök (mivel steril tűt nem használhat fel kétszer pl.) a tetem ártalmatlanítása, stb. Az a baj, hogy a magyar ember leleményes, ha van lehetőség ingyen, akkor lesz aki ki is használja. Ha egy valakinek megengedi az orvos, hogy ingyen legyen elaltatva a talált állat, akkor mindenkinek meg kell engednie és higgyétek el lesz olyan (nem is kevés), aki bekamuzza, hogy találta az állatot (macskákban pl. meg általában nincs chip, hogy igazolható legyen). Egy embernél nem megy csődbe a vállalkozás, de amikor sokan visznek be "talált" macskát, az sokba kerül. Mivel az orvos igazolni általában nem tudja chip hiányában (mivel az csak kutyáknál kötelező) az állat tulajdonosának kilétét, ezért mindenkitől elkéri a pénzt, hogy ne menjen csődbe a rendelő.

És most az altatás a kérdésben a példa, de relatíve sokan visznek kezelésre is talált állatot. Ha az orvos azt mondaná, hogy talált állatot ingyen kezel, akkor mindenki talált állatot vinne és senki nem fizetné a kezeléseket.

Az orvos a bevételből a rendelőt tartja fenn, a gyógyszereket, eszközöket veszi és a családját tartja fenn, mert neki is pénzbe kerül az élet.

jan. 20. 16:39
 13/19 anonim ***** válasza:
85%
Már megbocsáss kérdező, de ha te lennél az állatorvos, te ingyen csinálnád?
jan. 20. 17:47
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Aki ezt ingyen csinálja, annak be van építve az árazásába ez. Magyarul mindenkinek drágábban dolgozik, cserébe ingyen el tudja látni a beesőket is.
jan. 20. 18:03
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
2024. december 26-án Szegeden Rengeiék rendelőjében vagy 30 ezer Ft volt egy agonizalo macska elaltatása. Valószínűleg autó üthette el és a rokonaim udvarában húzta meg magát. Nem tudtuk nézni ahogy szenved... Főleg a szeretet ünnepén. Borzalmas szaga volt és dőlt belőle a vér. A doki azt mondta a hátsó lábai is csak csonkok lehettek. De én nem is néztem meg a cicát mert nem bírtam volna pszichésen. A rokonaim szedték össze a kertből és vitték el elaltatni. Az árába viszont az egész család minden egyes tagja beleadott. 💔
jan. 20. 18:22
 16/19 anonim ***** válasza:
72%

Miért kellene INGYEN elaltatni az állatot? Ezt ugye te sem gondolod komolyan?

Az altatásnak díja van, ott van a személyzet fizetése, a test tárolása, elvitele, ezek mind pénzbe kerülnek.

És nem arról van szó, hogy "anyagias világot élünk", hanem az állatorvos nem szeretetszolgálat, meg önkéntes munkás, aki ezeket apróért bevállalja.

jan. 23. 08:12
 17/19 anonim ***** válasza:
81%

30 000??? Az durva. Én kb 2 éve vittem altatni hasonló "hozzám beesett" macskát, 5000 volt.

Jól felmentek az árak.

jan. 23. 08:15
 18/19 anonim ***** válasza:
27%

"És nem arról van szó, hogy "anyagias világot élünk", hanem az állatorvos nem szeretetszolgálat, meg önkéntes munkás, aki ezeket apróért bevállalja."

Tehát megintcsak a jószándékú ember áll a szopott péló rossz végén, akinek köze sincs hozzá.

Mit kellene akkor tennie? Félrenézni, és továbbsétálni?

jan. 23. 10:06
 19/19 anonim ***** válasza:
86%
A jo szandek igyen van, az nem nehez. A jo tett, na az mar vagy erofeszites (megteszed magad) vagy penz (megcsinaltatod massal).
jan. 23. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!